Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
«Τα χωράφια του μπαμπά σας μοιράζετε;»: Κόντρα Πολάκη - Τσάφου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
ΠΟΛΆΚΗς ΤΣΆΦΟς
 clock 11:45 | 24/04/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ Παύλου Πολάκη και Νίκου Τσάφου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διακοπή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5, κατηγόρησε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για υπονόμευση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας. 

Ο Παύλος Πολάκης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο και για συνειδητή υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών, και είπε, απευθυνόμενος στον Νίκο Τσάφο πως, «θα πας για προδοσία».

«Σε σύσκεψη με 17 ανώτερους τεχνικούς της ΔΕΗ πριν το Πάσχα, ανακοινώσατε πως το Σεπτέμβριο θα κλείσουν λιγνιτικές μονάδες με τρόπο που δεν θα μπορούν να ξανα ανοίξουν», είπε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε τον υφυπουργό ενέργειας: «Τα χωράφια του μπαμπά σας μοιράζετε κύριε Τσάφο, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα αυτό; Ντιλάρετε με εταιρείες του αμερικανικού LNG μπας και σας ρίξει κάνα βλέμμα ο Τραμπ. Απαγορεύετε από μελλοντική κυβέρνηση, να βάλει ξανά μπροστά τους λιγνίτες». Στη συνέχεια, είπε στον Νίκο Τσάφο, «μην κλείσετε την μονάδα, αλλιώς θα πάτε για προδοσία, σας το λέω ευθέως».

Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός υποστήριξε πως, η τιμή του χονδρικής ρεύματος στην Ελλάδα είναι η έβδομη φθηνότερη στις χώρες της Ευρώπης – ισχυρισμός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση φωνάζοντας, «Τέρμα το μασκαριλίκι, όσο μιλάς φαίνεται ότι εκτελείς συμβόλαιο, άξιος ο μισθός σου. Μας λέει για τη χονδρική, όχι για την προσαύξηση. Αν κλείσεις το λιγνίτη και δεν ξαναανοίξει, θα πας για προδοσία, Τσάφο».

Ο κ. Τσάφος επέμεινε πάντως πως ο λιγνίτης δεν γίνεται να μπει στο σύστημα με όρους αγοράς, καθώς δεν είναι ανταγωνιστικός. Είπε, δε, ότι η μονάδα Πτολεμαΐδα 5,λειτούργησε φέτος μόνο 18 μέρες. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ισχυρίστηκε πως, όσοι επιμένουν στον λιγνίτη πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός σημαίνει και πιο ακριβό ρεύμα. «Εμείς βλέπουμε ξεκάθαρα το ενεργειακό μέλλον της χώρας να βασίζεται στις ΑΠΕ, που αυτές είναι που μας έχουν πάει από την πιο ακριβή χονδρική στην Ευρώπη στην έβδομη φθηνότερη χονδρική», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης: Αγωγή και μήνυση κατά του Βελόπουλου - «Λυπάμαι που κάποτε τον θεωρούσα και φίλο μου»

Μακάριος Λαζαρίδης: Η σκευωρία που πήγαν να στήσουν εναντίον μου θα πέσει στο κενό

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis