Πολιτικό Παρασκήνιο

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Λευτέρης Αυγενάκης

augenakis-patriarxeio.jpg

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο κ. Αυγενάκης, που συνοδεύοταν από την σύζυγό του, Λένα Μπανιά, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την Ομογένεια της Πόλης και γενικότερα με το Ορθόδοξο ποίμνιο στην Τουρκία.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Για καφέ Φλαμπουράρης - Γείτονας

καφες

Στη Μεγάλη Βρετανία το μεσημέρι της Δευτέρας μια πολιτική παρέα που απολάμβανε τον καφέ της κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", δύο άντρες έπιναν τον καφέ τους και μιλούσαν χαμηλόφωνα. Ο ένας ήταν ο Κώστας Γείτονας, επί πολλά χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη αλλά και μέντορας της Φώφης Γεννηματά.

Ο δεύτερος ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μέντορας ως γνωστόν του Αλέξη Τσίπρα. "Με τον Αλέκο γνωριζόμαστε από παλιά, πολύ παλιά, από το Τεχνικό Επιμελητήριο, που ήταν τότε με τον Ιωαννίδη και τους άλλους, και είπαμε να πιούμε έναν καφέ να θυμηθούμε τα παλιά" είπε ο Κώστας Γείτονας όταν ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη συνάντηση.