Πολιτικό Παρασκήνιο

Περιοδεία με τον γιο στο πλευρό του

Γιος Μητσοτάκη

Έχοντας στο πλευρό του τον γιο του Κωνσταντίνο πραγματοποίησε την επίσκεψή του στη Λάρισα το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο 21χρονος Κωνσταντίνος παρακολουθούσε διακριτικά τον μπαμπά του κατά τη διάρκεια των επαφών του στην πόλη, ενώ έκαναν μαζί και τη βόλτα τους στο κέντρο της Λάρισας.

Χαμηλών τόνων ο 21χρονος Κωνσταντίνος, ο δεύτερος γιος του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Ο πρωθυπουργός έχει άλλα δύο παιδιά, την 22χρονη Σοφία και την 16χρονη Δάφνη, ενώ η ομοιότητά του με τον Κωνσταντίνο είναι πασιφανής…

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η... υπενθύμιση Μητσοτάκη στους υπουργούς του

μητσοτάκης ΔΕΘ

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κυβερνητικού έργου, φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα στους υπουργούς του λέγοντας ότι η ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική είναι συλλογική. 

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

 

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.