Πολιτικό Παρασκήνιο

Χωροταξικό νομοσχέδιο: Δυσφορία «γαλάζιων» βουλευτών από την απόρριψη τροπολογιών

βουλή

Το σύνολο των βουλευτικών τροπολογιών που κατατέθηκαν στο χωροταξικό νομοσχέδιο απέρριψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης προκαλώντας δυσφορία και στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας.

Αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταθέσει σειρά προτάσεων για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν και τις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς το χωροταξικό – πολεοδομικό ζήτημα περιλαμβάνει «ανοικτές πληγές» για το σύνολο σχεδόν των πολιτών.

Συνολικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταθέσει 18 τροπολογίες και η δήλωση του κ. Χατζηδάκη πως δεν πρόκειται να ιις υιοθετήσει προκάλεσε εκνευρισμό καθώς αρκετοί βουλευτές είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από παράγοντες του υπουργείου ότι οι προτάσεις τους θα γίνουν αποδεκτές.

Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που επεξεργάστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο Γιώργος Βλάχος έφτασε εως το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στο κοινοβούλιο Μιχάλη Μπεκίρη προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση και να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη.

Ο ίδιος φέρεται να μετέφερε τα παράπονα και άλλων βουλευτών και στον γραμματέα της Κ.Ο Σταύρο Καλαφάτη ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε πως οι βουλευτές «παραπλανήθηκαν» από την ηγεσία του υπουργείου.

Μάλιστα, οι συνεννοήσεις του κ. Βλάχου με τα επιτελεία της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας διεξάγονταν ακόμα και στους διαδρόμους της Βουλής, όπου ο βουλευτής ακούστηκε να λέει: «Πιστεύετε ότι είμαι παρανοϊκός να καταθέτω τροπολογίες χωρίς να έχω συνεννοηθεί».

Η ένταση μεταφέρθηκε και στην αίθουσα της Ολομέλειας και μεταδόθηκε από το Κανάλι της Βουλής όταν ο κ. Βλάχος ανέβηκε στα υπουργικά έδρανα και σε έντονο ύφος ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του υπουργού: «Έλεος. Δεν πάει άλλο. Αφού δεν θέλετε να μας ακούτε» με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Χαρ. Αθανασίου να τους ζητήσει να βγουν εκτός αίθουσας.

Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας υπήρξε νέος γύρος διαβουλεύσεων με την παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, του κ. Βλάχου και των κ.κ. Μίλτου Χρυσομάλλη, Χρήστου Μπουκώρου. Εκεί και πάλι σε έντονο ύφος ο κ. Βλάχος υποστήριξε ότι έχουν γίνει μια σειρά παρατηρήσεων που τις έχει αποδεχθεί το υπουργείο αλλά δεν τις υιοθετεί.

Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε με την ενσωμάτωση νομοτεχνικών βελτιώσεων από την ηγεσία του υπουργείου και τον κ. Μπουκώρο να δηλώνει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πως «θα πρέπει να εξετάζονται οι τροπολογίες και να μην απορρίπτονται. Όταν κατατίθενται από κυβερνητικούς βουλευτές σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζονται. Αντιθέτως τυφλά θα ζητείται από τον υπουργό οι βουλευτές να ψηφίζουν και να μη μιλούν».

Πολιτικό Παρασκήνιο

Ζαγοράκης: Επανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ- video

Ζαγοράκης Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη. Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης επανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ύστερα από διερευνητικές συζητήσεις, προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, της ΕΠΟ, προκειμένου να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Ζαγοράκης είχε διαγραφεί από την ευρωομάδα της ΝΔ στις 28.1.2020 με απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΕΑ που οδηγούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη σε υποβιβασμό.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ανέλαβαν καθήκοντα δύο νέοι αναισθησιολόγοι

Πολυτεχνείο Κρήτης: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον»

Δήμος Μινώα Πεδιάδος - ΕΣΠΑ: Ενεργειακή αναβάθμιση 3 σχολείων