Πολιτική

Βελόπουλος: Να βυθίσουμε όποιο τουρκικό γεωτρύπανο εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα

Βελόπουλος

Τη θέση ότι θα πρέπει να βυθίσουμε όποιο τουρκικό γεωτρύπανο εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, διατύπωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας πως κανείς δεν θέλει τον πόλεμο αλλά δεν θα «κατεβάσουμε τα βρακιά μας», όταν η Τουρκία στείλει γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία στα χωρικά μας ύδατα.
Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπως έχει αποδειχθεί, η διπλωματία που ακολουθούμε δεν αναχαιτίζει την τουρκική επιθετικότητα κι αν οι σύμμαχοι μας ήθελαν να αντιδράσουν θα έπρεπε να στείλουν πολεμικά πλοία στα θαλάσσια σύνορα μας και να αποτρέψουν την πιθανότητα εισβολής από την Τουρκία.

Αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε πως θα πρέπει να «τσουβαλιάσουμε» σε ακατοίκητα νησιά τους «λαθρομετανάστες» που έρχονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας παρά την οικονομική κρίση πληρώνει ετησίως 1,8 δις για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Δεν μιλάμε για πρόσφυγες, είπε στη συνέχεια, καθώς εκτός από τους Σύρους, στη χώρα μας καταφτάνουν άνθρωποι 92 διαφορετικών εθνοτήτων.

Πολιτική

Παπαθανάσης: Θα πετύχουμε τους στόχους μας

νίκος παπαθανάσης

“Μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση. Είμαστε μπροστά σε έναν αγώνα δρόμου για να πετύχουμε την ανάπτυξη στη χώρα μέσα από μία κρίση. Περάσαμε τη φάση του lockdown, επανεκκινήσαμε την οικονομία, είμαστε σε καλό δρόμο”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, μετά την ορκωμοσία.

“Αυτό το οποίο πρέπει να πρυτανεύσει είναι η ατομική ευθύνη. Αυτό που μας έκανε να πετύχουμε και να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή τη στιγμή το Ταμείο Επανεκκίνησης έχει απαιτήσεις. Έως τις 24 του μηνός θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο, έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει το σχέδιο της. Εργαζόμαστε εντατικά, θα πετύχουμε τους στόχους μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, Η ανάπτυξη θα έρθει με μεγάλες επενδύσεις και αυτό κυνηγάμε”, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.