Πολιτική

Βελόπουλος: Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και μεταφορά μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά

Κυριάκος Βελόπουλος

Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα ώστε να πιεστεί οικονομικά η Τουρκία και να αναγκαστεί, όπως είπε, να υποχωρήσει από το προκλητικό επεκτατικό της σχέδιο χρησιμοποιώντας παράνομους μετανάστες, πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι «όσα γίνονται στον Έβρο είναι αντιπερισπασμός του Tούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν».

   «Θέλει να μας κουράσει στον Έβρο και μας δοκιμάζει ως χώρα και πολιτικό σύστημα. Θα χτυπήσει στο Αιγαίο. Προσοχή σε Καστελόριζο, Ρω, Στρογγύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης, «στόχος του κ. Ερντογάν είναι η μεταφορά στον Έβρο 20.000 ατόμων ώστε να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη, ένα μεγάλο hot spot, ενώ μετά από δύο μήνες θα καθοριστεί εκεί ουδέτερη ζώνη από την ΕΕ με σφραγίδα της Τουρκίας».

   Ακόμα, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τη κυβέρνηση της ΝΔ για αποσπασματικές και μη αποτελεσματικές λύσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα και επανέφερε την πρόταση του κόμματος του να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά.

   Παράλληλα, έκανε λόγο για απουσία ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης, αντίθετα όπως είπε με την Τουρκία, η οποία ενώ προκαλεί, καμία έμπρακτη καταδίκη δεν είχε. 

   «Οι Γερμανοί, που είναι φίλοι σας, αποφάσισαν να μας βοηθήσουν και έδωσαν 700 εκατ. που δεν φθάνουν παρά για λίγους μήνες, στέλνουν 20 αστυνομικούς και 1 ελικόπτερο και 10 κάσες μπύρες. Όταν η ίδια η Γερμανία αρνήθηκε με απόφαση του Κοινοβουλίου της 5.000 ασυνόδευτα παιδιά. Όσο δεν καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν φιλίες στην πολιτική πέφτετε στην παγίδα του γερμανικού αυταρχισμού. Η Γερμανία είναι φίλη της Τουρκίας και εχθρική προς την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

   Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για ιδεοληπτικές εμμονές και αντεθνικές επιλογές.

   «Η ΑΥΓΗ είχε πρωτοσέλιδο ότι "σχεδιάζουν ξερονήσια" και ασκεί κριτική για το κλείσιμο των συνόρων. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι πρέπει να κάνουμε για τους λαθρομετανάστες. Να ανοίξουμε τα σύνορα και να περνούν όλοι ελεύθερα; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει ότι η Τουρκία επιχειρεί την αποσταθεροποίηση της χώρας και καταφέρει να ξεφύγει από την λογική του κόμματος ίσως προλάβουμε τις εξελίξεις. Αλλιώς θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και θα παραδώσουμε μια μικρότερη Ελλάδα», τόνισε.

   Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι έχει αρχίσει η αιμορραγία των Ελλήνων από τις κατασχέσεις σπιτιών και πρόσθεσε ότι «ίσως μετά το λαθρομεταναστευτικό να είναι το κύκνειο άσμα της ΝΔ η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια».

Πολιτική

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με sms

άδωνις γεωργιάδης

Στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά.

Ο υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Ειδήσεις σήμερα 

Εξαδάκτυλος - κορωνοϊός: Το εμπόριο είναι το επόμενο βήμα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Ποιες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν εκτάκτως με 3.000 ευρώ (βίντεο)