Πολιτική

Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους τουρίστες ανακοινώνει η κυβέρνηση

τουρίστες Ακρόπολη

Κοινή συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινωθούν αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό και το τι θα ισχύει με τις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό, τα τεστ και όλα τα σχετικά που αφορούν την προστασία της χώρας μας από τον κορονοϊό αναμένεται να δώσουν την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ήδη αυτές τις ημέρες γίνονται οι σχετικές συσκέψεις για τις οποίες ενημερώνεται αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει να έχει την υψηλή εποπτεία του θέματος που αν δεν προσεχθεί μπορεί να ανατρέψει την θετική πορεία που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πολιτική

Γαϊτάνης: Ο Κ. Μητσοτάκης κατάφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Τάσος Γαϊτάνης

"Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατάφεραν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Όχι επειδή κερδίσαμε τις εκλογές, αλλά κυρίως γιατί μέσα από δύσκολες καταστάσεις αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα συνεπείς και αποτελεσματικοί. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθε ημέρα που περνά, σηκώνει τον πήχη ψηλότερα και καλείται να υπερασπιστεί το γόητρο και το κύρος των θεσμών και της πολιτικής. Είναι βέβαιο πως με όπλο τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα θα τα καταφέρει", τονίζει σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής" ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Γαϊτάνης κάνει λόγο για μεγάλη πολιτική αλλαγή του 2019 και τονίζει: "Δώδεκα μήνες πριν, χωρίς να δώσει υποσχέσεις σε κοινωνικές ομάδες και να υποκύψει στον αριστερό λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες να του δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να καταφέρει να αλλάξει τη χώρα. Ένα χρόνο πριν, η ΝΔ έβαζε ως προτεραιότητες την καλύτερη λειτουργία του κράτους, τη μείωση της φορολογίας και την προσέλκυση των επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που τόσο πολύ είχε καταρρακωθεί την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".