Πολιτική

Συνάντηση Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία Συλλόγων Ιμβρίων

pavlopoulos_aftodioikisi_e1424212111861_660x400_832920896.jpg

Αντιπροσωπεία Συλλόγων Ιμβρίων δέχθηκε, σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας την σημασία της δράσης και του έργου τους. 
«Ο Σύλλογος Ιμβρίων, ως επικεφαλής, μπορεί να επαίρεται για το έργο το οποίο κάνει, ώστε ο Ελληνισμός και ο Ελληνικός Πολιτισμός γενικότερα να αναβιώσουν στην Ίμβρο. Και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι ξαναλειτουργεί το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δράση του κ. Καμπουρόπουλου, ο οποίος έχει συμβάλλει -όπως είπε- τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία των εκδηλώσεων, που πρόκειται να οργανώσουν για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. του κ. Βαρθολομαίου, υπενθυμίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατάγεται από την Ίμβρο και είναι πολύ συνδεδεμένος με το νησί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας Π. Ασανάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή την εποχή προσπαθούμε να αναδείξουμε την Ίμβρο σε μια γέφυρα αλληλογνωριμίας, αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον το νησί κατοικείται κατά πλειοψηφία από μουσουλμάνους πολίτες της Τουρκίας και να αποτελέσει ένα εργαστήρι για θετικές πρακτικές.

Πολιτική

Νίκος Παππάς: Προσωρινή εμπλοκή στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα χειριστεί την υπόθεσή του

Νίκος Παππάς

Προσωρινή εμπλοκή παρουσιάστηκε στην συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Η εμπλοκή οφείλεται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έχουν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.

Η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή», μετά τις σε βάρος του καταγγελίες από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ειδικότερα, επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 ψήφισαν «ναι», 86 ψήφισαν «όχι», 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκε ένα «άκυρο» ψηφοδέλτιο.

Στην συνέχεια από την Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ποιοι κληρώθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

Συγκεκριμένα, τακτικά μέλη κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου, με αναπληρωτή της τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ κατατέθηκαν και ενστάσεις από δύο μέλη του. Μέσα στην εβδομάδα θα εξεταστούν οι ενστάσεις.

Το θέμα που απασχολεί τώρα το Δικαστικό Συμβούλιο είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικός εισαγγελέας, τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά. Έτσι, αφού απαντηθούν οι ενστάσεις, θα συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θα οριστεί ανακριτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987 – Ζητάμε την βοήθεια των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης

Σκρέκας: Ερχονται άμεσα 10.000 φορτιστές σε όλη την Ελλάδα