Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Θέλαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και το πετύχαμε

στέλιος πέτσας
 clock 14:38 | 14/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σημείωσε ότι από παντού υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ Πέτσας.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis