Πολιτική

ΜέΡΑ25 - Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «κράτος παρία» στα χέρια του κ. Μητσοτάκη

ΜέΡΑ25

"Η μοιραία κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ό,τι όλες οι πραγματικά αντιδραστικές κυβερνήσεις: δείχνει απόλυτη υποταγή στους ισχυρούς (απ’ τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ μέχρι το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία) και υψώνει ανάστημα μόνο στους αδύναμους και κατατρεγμένους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Και στις δύο περιπτώσεις, με μεγάλη προθυμία καταπατά βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και των αξιών του πολιτισμού, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας που πλέον ανήκει σε μια διόλου κολακευτική παρέα καταπιεστών.

Η καταφανώς παράνομη πράξη της να αναστείλει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου ευθέως παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό δίκαιο για τους πρόσφυγες και έχει καταδικαστεί ήδη από  την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγραφεί, από τη Διεθνή Αμνηστία μέχρι την «Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή» και πληθώρα ανθρωπιστικών οργανώσεων εντός και εκτός χώρας.

Είναι αυτό το τίμημα για την ασφάλεια της χώρας; Ούτε καν αυτό δεν μπορεί να ισχυριστεί η κυβέρνηση. Αντίθετα με τις λαλίστατες προεκλογικές απλουστεύσεις της, η κυβέρνηση φανερά γονάτισε απέναντι σε μια πραγματικότητα που την ξεπερνάει, αφήνοντας την κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά να πάρουν άκρως επικίνδυνο δρόμο. Στην προσπάθειά της να δείξει «πυγμή» που δε διαθέτει κατέφυγε στη φυσική της ροπή: τον αυταρχισμό και την στρατιωτικοποίηση ενός ανθρωπιστικού προβλήματος. Το αποτέλεσμα; Το κουρέλιασμα της έννομης τάξης με το φιάσκο της αποστολής των ΜΑΤ στα νησιά, και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου με το κλείσιμο του ματιού προς κάθε ρατσιστική φωνή, όπως αυτή πολλαπλασιάστηκε από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ για να μετουσιωθεί μετά σε πογκρόμ, εμπρησμούς και ξυλοδαρμούς ακόμα και απλών τουριστών.

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα είχαμε καταγγελίες για καθεστώς εκφασισμού, πολιορκίας και τρομοκράτησης που κατήγγειλε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου, καταγγελίες φωτορεπόρτερ για ξυλοδαρμούς και λογοκρισία,  μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας προσφύγων/μεταναστών στη Χίο, απόπειρα εμπρησμού σωστικού σκάφους στη Λέσβο και πυρκαγιά σε αποθήκη οργανώσεων αλληλεγγύης στη Χίο.

Ταυτόχρονα φαντάροι καταγγέλλουν ότι τους δίνονται οδηγίες κακοποίησης και κακομεταχείρισης προσφύγων και μεταναστών και το Λιμενικό εγκαταλείπει αβοήθητους πρόσφυγες βορά στον όχλο.

Mιά χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών, μια χώρα ειρηνική και φιλόξενη, μετατρέπεται στα χέρια του κ. Μητσοτάκη σε συνοδοιπόρο των Σαλβίνι και Όρμπαν, σε ρήξη με τις ανθρωπιστικές αξίες και τις διεθνείς συμβάσεις που τις προστατεύουν.

Του πήρε μόλις εφτά μήνες".

Πολιτική

Μητσοτάκης: Αυτονόητη η αρχή της καλής γειτονίας μεταξύ συμμάχων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

μητσοτακης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποια συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθώς και η Νότια Γειτονία.

Στην έναρξη της συνεδρίασης συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-NATO, υπό το φως και της δέσμευσης της κυβέρνησης Μπάιντεν για ενίσχυση του ευρωατλαντικού δεσμού.

Ο πρωθυπουργός, στην παρέμβασή του, υποστήριξε τη στρατηγική για την αύξηση των δυνατοτήτων της ΕΕ να ενεργεί αυτόνομα για την αντιμετώπιση τόσο των παραδοσιακών απειλών ασφαλείας όσο και των νέων προκλήσεων, όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υβριδικές απειλές.Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Συνθήκες των δύο Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτονόητης αρχής της καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων.

Σε ό,τι αφορά τη Νότια Γειτονία, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή των δράσεων που έχουν ήδη υιοθετηθεί προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών της Μεσογείου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ελληνοτουρκικά - Τσεσμέ: To τουρκικό υδατογραφικό ξαναβγήκε στο Αιγαίο

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Δρομολόγια για Mini Bus

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό ψυχοφάρμακο