Πολιτική

Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο Νότης Μαριάς

μαριάς

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε στο Κάιρο την Τετάρτη 7/12/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) Καθηγητής Νότης Μαριάς στο πλαίσιο της επίσκεψης του διευρυμένου προεδρείου του ECR στην Αίγυπτο.
Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης του Νότη Μαριά ως Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ECR καθώς και των μελών του ECR με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στην ειρηνική διευθέτηση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία καθώς επίσης και στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς έθεσε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στην οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου και θέματα συνεργασίας στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής.
Στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης του ECR στην Αίγυπτο ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου, με βουλευτές καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. 

Πολιτική

Κικίλιας: Το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας

Τις προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας συζήτησε την Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε σύσκεψη που είχε με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς η Ελλάδα μπορεί να εισπράξει ουσιώδη προστιθέμενη αξία και να δομήσει μια τουριστική εμπειρία που θα ενσωματώνει όλες τις μορφές τουρισμού.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού είχε ανακοινώσει από τη ΔΕΘ, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύει με νέα εργαλεία την κρουαζιέρα, μέσω της οποίας, όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει, θα υπάρξει δυνατότητα να αναπτυχθούν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός κ.α..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σχολεία - Ηλεία: Πατέρας-αρνητής απείλησε ότι θα σκοτώσει με καραμπίνα τη διευθύντρια

Κορωνοϊός: Στα 2.978 τα νέα κρούσματα - 322 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Συνάντηση ΑΔΜΗΕ - Περιφέρειας Κρήτης για την διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

ESPA BANNER