Πολιτική

Χρηστίδης: Πρέπει να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

παύλος χρηστίδης

Στις επικείμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αλλά και στην πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε ο Παύλος Χρηστίδης, ένας εκ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

«Θα ασχοληθώ με το να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως εκφράστηκε ιστορικά από το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βρει διέξοδο σε μια γενιά η οποία μπορεί να έχει περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει τις ικανότητες και δυνατότητες να πετύχει», σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Μπήκα σε μία κούρσα ακριβώς γιατί πιστεύω κάποια συγκεκριμένα πράγματα, που θεωρώ ότι όχι μόνο πρέπει να σταματήσουν να εκφράζονται και να τοποθετούνται στην δημόσια σφαίρα, αλλά πρέπει να μπουν με μεγάλη ένταση στα πράγματα και επομένως οφείλω να πω ότι οι ιδέες, οι θέσεις και οι ευαισθησίες τις οποίες θέλω να εκφράσω, είναι ευαισθησίες τις οποίες θα τις εκφράζω όλοι το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακριβώς, όπως είπε, «γιατί αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας συλλογικής παραταξιακής συνείδησης η οποία ενώνει όλες τις γενιές της παράταξης, δίνει φωνή σε κάθε μέλος, φίλο, στέλεχος της παράταξης που έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες για να επιβιώσει ο χώρος όλα αυτά τα χρόνια και να δούμε και την προοπτική του. Και φυσικά να μιλήσουμε και πολιτικά».

Ο κ. Χρηστίδης, σχολίασε πως το ζήτημα είναι το πώς τοποθετείται κανείς στις πολύ μεγάλες ανισότητες του σήμερα, τα ζητήματα δημοκρατίας του σήμερα, την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και την κλειστή εικόνα την οποία έχει το πολιτικό σκηνικό σε σχέση με την ανοιχτή κοινωνία. Υπάρχει δηλαδή, πρόσθεσε, μια εικόνα ότι η πολιτική δεν γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνέχισε, «Όταν συνέβη αυτό που μας σόκαρε όλους, η απόσυρση της κ. Γεννηματά, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό και αυτό το έκαναν και φίλοι και αντίπαλοι. Ακόμα και όσοι την εχθρεύονταν ιστορικά όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εκεί για να αντιληφθούν το πόσο σπουδαία δουλειά έκανε. Αυτό το κενό, λοιπόν, επιλέγει και η δική μου υποψηφιότητα να επιχειρήσει να καλύψει, όχι διαλύοντας ό,τι δημιουργήθηκε, αλλά συνεχίζοντας μια πολιτική που έκανε με την αυτονομία της παράταξης, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο επεδίωκε να δώσει στο σήμερα και το αύριο. Επομένως, μετά από πολλά χρόνια που η παράταξη πέρασε μια φάσης παρακμής, η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά, πρέπει να έχει συνέχεια και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας».

Τι είπε για την πιθανή υποψηφιότητα Παπανδρέου

Ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου σχολίασε, «κάθε πολιτικό πρόσωπο, πόσο μάλλον ο Γ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να καταγράψει τις απόψεις του και να μπει σε αυτή την διαδικασία. Δεν θέλω να μπω στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και μπρος, γιατί αυτά είναι σενάρια επί σεναρίων».

Στην ερώτηση ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρηστίδης απάντησε πως «το ΚΙΝΑΛ προήλθε από μια ανάγκη να προχωρήσουμε πολλά κόμματα, πρόσωπα, πολιτικοί, πολλοί άνθρωποι της παράταξης μαζί και αυτό είναι κάτι που μας έχει φέρει σήμερα να είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα. Την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε θα την πάρει στο συνέδριο του Μαρτίου το σώμα που θα συγκεντρωθεί. Η δική μου άποψη είναι πως πρέπει να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα σύμβολα αλλά κυρίως με τις πολιτικές επιλογές, τις ρήξεις και τις τομές που έχουμε τόσο ανάγκη».

Ενώ στην ερώτηση που δέχθηκε για το πώς θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την απλή αναλογική ας πάρει και το βάρος της επιλογής του. Εμείς θα πορευτούμε αυτόνομα με την πολιτική που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια, ποτέ ξανά δεκανίκι του οποιουδήποτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λοβέρδος: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου - Τι είπα στον Γιώργο Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Ως την Τετάρτη το βράδυ οι αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου

Χατζηδάκης: Πέντε νέα κοινωνικά μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης

Πολιτική

Τσίπρας: Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης μας οδηγεί σε μαύρα Χριστούγεννα και εκατόμβη νεκρών

αλέξης τσίπρας

Δραματική πρόβλεψη για εκατόμβη νεκρών και «μαύρα Χριστούγεννα», έκανε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο του Βόλου και τις συναντήσεις που είχε, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι δραματική. «Ζούμε μια κατάσταση πολεμική», είπε ο κ. Τσίπρας και για άλλη μια φορά συνεχάρη τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη «μάχη» εδώ και 2 χρόνια, δυστυχώς χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας, όπως είπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Θέλω για άλλη μια φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει έγκαιρα μέτρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού, αλλά και μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο της Δευτεροβάθμιας Υγείας, μας οδηγεί για άλλη μια χρονιά, ενώ έχουμε το εμβόλιο, σε μια εκατόμβη νεκρών, ενδεχομένως και σε ένα καταστροφικό για την οικονομία νέο lockdown. Έστω και τώρα καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα.
Το μεγάλο βάρος για τα νοσοκομεία μας θα είναι δυστυχώς τον επόμενο μήνα παρότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, παρότι ήδη βρίσκονται σε συνθήκες πολέμου και κατάρρευσης. Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει, ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα, με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα ή ακόμη και σε ράντζα. Αυτή θα είναι η εικόνα, αν δεν πάρει μέτρα. Και θα έχει απόλυτη την ευθύνη.

Από τώρα πρέπει να φροντίσει ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες σε ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό. Να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία. Σ εαυτή τη μάχη δεν μπορεί να περισσέψει κανείς.
-Να αρθεί η ανοησία στα σχολεία με το 50+1 για να κλείσει προσωρινά μία μαθητική τάξη. Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές. Επωάζεται στα σχολεία ο κορωνοϊός και περνάει στους ηλικιωμένους.
-Να σταματήσει να βλέπει με ψηφοθηρικό τρόπο την αναγκαιότητα αυστηροποίησης, όπως του λένε οι επιστήμονες, σε συγκεκριμένους κλάδους. Δεν μπορεί να μην γίνονται τεστ στην είσοδο των ναών και να μένουν απροστάτευτοι οι πιστοί που θέλουν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Δεν μπορεί οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα πιστοποιητικά να μην είναι εμβολιασμένοι.
-Να πάρει πρωτοβουλία τώρα ώστε να σταματήσει να έχει λευκή πετσέτα στο ζήτημα του εμβολιαμσού. Να πάμε πόρτα-πόρτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με εθελοντές από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 πως αν νοσήσουν θα έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες για πολύ βαριά νόσηση ή ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Θα αναλάβω το επόμενο διάστημα επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγικούς φορείς και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης προς υπαλλήλους του ΕΦΚΑ: Να κάνουμε καλύτερο τον φορέα και την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ηράκλειο: Περνούν από πάγκους και σχοινιά της λαϊκής για να μπουν στο νηπιαγωγείο! (φωτο)

Ανδρουλάκης: Ενωμένοι να γίνουμε ξανά ένα ποτάμι που αμφισβητεί, που ανατρέπει, που δίνει ελπίδα

ESPA BANNER