Πολιτική

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι το ανάχωμα στη συντηρητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη

Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με άρθρο της στην εφημερίδα «στο Καρφί», υποστηρίζει ότι «οι επιπτώσεις της πολιτικής Μητσοτάκη οδηγούν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Τα πρώτα σημάδια είναι ορατά. Με το αφήγημα μας για την νέα αλλαγή διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Θα το πετύχουμε μαζί με όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ως απαραίτητη προϋπόθεση, η κ. Γεννηματά επισημαίνει την ανάγκη για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και την εξάλειψη των ανισοτήτων, όπως σημειώνει, προσθέτοντας ότι «για να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται να μπει το Κίνημα Αλλαγής προοδευτικό ανάχωμα στη συντήρηση».

Προσθέτει ότι «στο Κίνημα Αλλαγής ασκούμε μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δικό μας αυτόνομο δρόμο, χωρίς ετεροκαθορισμούς και χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν. Με τη δύναμη που διαχρονικά μας δίνει η πίστη στις αρχές, στις αξίες και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ. Με το μπόλιασμα της δυναμικής της νέας γενιάς και της πολύτιμης εμπειρίας των παλαιότερων».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση δεν έπεισε για τον εμβολιασμό και τώρα καταφεύγει στους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους. «Έχω τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι σημείο κλειδί αποτελεί η σχέση εμπιστοσύνης πολιτών-Πολιτείας. Είναι σημαντικό και ο τελευταίος πολίτης να πεισθεί για να αξιοποιήσει το πολύτιμο δώρο της επιστήμης. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι η λύση», τονίζει η κ. Γεννηματά, ενώ συμπληρώνει ότι «το ΕΣΥ εγκαταλείφθηκε, οι υποδομές καταρρέουν, το προσωπικό εξαντλείται. Μόνη έγνοια της ΝΔ ήταν να κρατηθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας covid-free».

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης εκφράζει και για την ανάπτυξη της οικονομίας, μιλώντας για κοντόφθαλμο χειρισμό του Σχεδίου Ανάκαμψης, που εντείνει το αδιέξοδο. «Μόνοι τους στο Μαξίμου το έγραψαν, μόνοι τους το γιόρτασαν σε φιέστες. Τόσο μεγάλος θόρυβος, για χρήματα που θα κατευθυνθούν, δυστυχώς, σε τόσο λίγους, μόνο αγανάκτηση προκαλεί», αναφέρει.

Η Φώφη Γεννηματά κατακρίνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο συνοδοιπόρο από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το αντιμεταρρυθμιστικό κρεσέντο. "Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο". Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης είναι "με την πλάτη στον τοίχο" πετάγεται ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη στάση του, δίνει "σωσίβιο σωτηρίας", αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Καμπανάκι" Γεωργιάδη για ανεμβολίαστους και λοκντάουν

Ηλιόπουλος: Η ΝΔ προσφεύγει στον κοινωνικό αυτοματισμό αναζητώντας ατομικές ευθύνες

Γεννηματά για εμβολιασμούς: Οι απειλές και οι ανεφάρμοστες εξαγγελίες δεν αποτελούν λύση

Πολιτική

Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ είναι η μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού δημοσίου

ΕΦΚΑ - Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με τον ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας πως αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού Δημοσίου.

«Τις αλλαγές τις προχωράμε ακριβώς γιατί ο ΕΦΚΑ μόνος του έχει το 48% των παραπόνων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε διάφορα πράγματα, δηλαδή με τις συντάξεις έχουμε βάλει διάφορα μέτρα στο τραπέζι που προχωρούν. Φέτος θα φτάσουμε σε ρεκόρ έκδοσης συντάξεων, θα ξεπεράσουν τις 200.000 συντάξεις για το 2021, ενώ η καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα ήταν 160.000 πέρυσι. Επίσης, έχουμε βάλει μπροστά το 1555, τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο MEGA .

Όπως δήλωσε ο ίδιος, βασιζόμενος σε επίσημα στοιχεία, το 97% των κλήσεων απαντάται. Από αυτό το ποσοστό το 84% λαμβάνει άμεση απάντηση, ενώ το 14% λαμβάνει απάντηση σε λίγες ημέρες από ένα υποστηρικτικό γραφείο, καθώς πρόκειται για πιο περίπλοκες υποθέσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το 1555 συμβάλει στη βελτίωση του ΕΦΚΑ, ενώ ξεκαθάρισε πως οι υπάλληλοι που αδιαφορούν στις καταγγελίες των πολιτών περνούν από Πειθαρχικό. Όπως είπε και ο ίδιος έστειλε 11 περιπτώσεις στο Πειθαρχικό, όλες σχεδόν τον Ιούνιο. Οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν οδεύσει προς εξέταση, γιατί υπάρχουν βραδείες διαδικασίες.

«Για τα κατεβασμένα τηλέφωνα, ένας λόγος που κάναμε το 1555 είναι για να μην παίρνει ο καθένας δεξιά κι αριστερά, να καλεί αυτόν τον αριθμό και να εξυπηρετείται. Αυτό και για την εξυπηρέτηση και για τις συντάξεις δεν φτάνει, διότι μιλάμε για τη μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού Δημοσίου. Ένας από τους λόγους που φέρνουμε το νομοσχέδιο είναι γιατί θέλουμε να πάμε σε ένα ανώτατο επίπεδο. Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί αν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο».

«Με πήρε τηλέφωνο μία φίλη μου, συνταξιούχος πρέσβης, και μου είπε πως είχε θέμα με τον ΕΦΚΑ. Υπήρχε η απόφαση από πέρυσι τον Οκτώβριο και την απόφαση την πήρε φέτος τον Νοέμβριο. Της απάντησα ότι θα την πήρε τον Νοέμβριο επειδή μάλλον θα έφταιγαν και τα ΕΛΤΑ. Μου έδειξε τα χαρτιά και η απόφαση πρωτοκολλήθηκε φέτος τον Νοέμβριο, ένα χρόνο μετά. Αυτό ως Υπουργός δεν μπορώ να το δεχτώ».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως όσοι βγήκαν στη σύνταξη θα την λάβουν το πρώτο εξάμηνο του 2022. Επιπλέον, είπε πως στόχος είναι να κάνουν πιο αποδοτικό τον ΕΦΚΑ και πως το υπουργείο προχωράει σε μονάδα εσωτερικών υποθέσεων για τη διερεύνηση καταγγελιών, καθώς και αναμόρφωση των Πειθαρχικών.

Ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού δήλωσε τα εξής:

«Θα υπάρξει υπουργικό συμβούλιο, το οποίο μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα αποφασίσει βάση εισήγησης του Υπουργού. Θα υπάρξει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων βάση της ανάπτυξης που υπάρχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΦΚΑ: Πριμ έως €7.800 ετησίως για τους... αποδοτικούς υπαλλήλους

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες οι συνθήκες στις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας»

 

ESPA BANNER