Πολιτική

Ελληνική Λύση: Να εξασφαλιστεί άμεσα δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στα τεστ για κορωνοϊό

Ελληνική Λύση

Για υπέρογκο κόστος των τεστ για τον κορωνοϊό που αποθαρρύνει τους πολίτες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στα εν λόγω τεστ.

«Η απαράδεκτη εμπορευματοποίηση των τεστ για τον κορωνοϊό και το υπέρογκο κόστος τους, αποθαρρύνει τους πολίτες να το κάνουν με αποτέλεσμα χιλιάδες - ασυμπτωματικοί κυρίως - συμπολίτες μας να μεταδίδουν τον ιό εν αγνοία τους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και καταλήγει: 

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εξασφαλίσει την δωρεάν και άμεση δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη εξέταση, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος που θα επωμιστεί από την αντίστοιχη αύξηση των κρουσμάτων που αναπόφευκτα θα καταγράφει. Σκοπός μας δεν πρέπει να είναι η ευημερία των αριθμών, αλλά των πολιτών».

Πολιτική

Πλακιωτάκης που νοσεί από κορωνοϊό: Τηρείτε τα μέτρα

πλακιωτάκης μάσκα

Μήνυμα διαρκούς επαγρύπνησης και πιστής τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας, εξέπεμψε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε καλή κατάσταση σε καραντίνα στο σπίτι του.

Απευθυνόμενος σήμερα εξ αποστάσεως στην εθνική αντιπροσωπεία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, με αφορμή τροπολογία αρμοδιότητάς του που έχει καταθέσει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, ο κ. Πλακιωτάκης άδραξε την ευκαιρία να αφυπνίσει ως παθών απέναντι στον κοινό εχθρό του ιού.

«Κι εγώ τηρούσα τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά ο ιός είναι παντού», επισήμανε, απευθύνοντας στους συναδέλφους τους βουλευτές ευγενική σύσταση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία που δοκιμάζεται και εκείνους που πιθανόν αμφισβητούν την αναγκαιότητα των περιορισμών.