Πολιτική

Αχτσιόγλου για την προστασία της πρώτης κατοικίας: Εξαπατητική η ρητορική της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου

«Η κυβέρνηση επιλέγει αυτή την περίοδο για να καταργήσει ευθέως την προστασία της πρώτης κατοικίας και να επιταχύνει τελικά τη φτωχοποίηση των πολιτών, για την οποία εξάλλου έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης εξαιτίας της ατελέσφορης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί κατά την πανδημία», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου στην εφημερίδα «Documento».

   Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως η κυβέρνηση «την ανάλγητη αυτή πολιτική της, που ως μόνη πυξίδα έχει την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των Τραπεζών, επενδύει με μια άνευ προηγουμένου εξαπατητική ρητορική περί δήθεν "δεύτερης ευκαιρίας"». Σχολιάζει πως «η πλέον σκληρή, εκτός τόπου και χρόνου και μακριά από κάθε έννοια κοινωνικών αναγκών πολιτική που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, είναι η πολιτική της για την πρώτη κατοικία, τις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς».

   Στο ίδιο πλαίσιο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εν μέσω μιας περιόδου βαθιάς οικονομικής κρίσης, μόλις στις απαρχές μιας νέας κοινωνικής κρίσης που παίρνει τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης», «επιλέγει να άρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και διά μέσου του νέου πτωχευτικού που εισηγείται, καθιστά ως πρώτη και κορυφαία προτεραιότητα τη ρευστοποίηση και την απώλεια της περιουσίας των πολιτών-δανειοληπτών έναντι οποιασδήποτε άλλης μέριμνας, οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού συμφέροντος».

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Βίτσας σε τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωθείτε ρε “μαλα@@ς” (Βίντεο)

βίτσας 1

Ανοικτό σε “ρηξικέλευθες καινοτομίες” θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται να παροτρύνει τους συμμετέχοντες να βγουν στους δρόμους τους Μεταξουργείου (που έχει καλές ταβέρνες και όμορφα στέκια) και να ρωτήσουν τους πολίτες γιατί δεν οργανώνονται στο κόμμα τους.

“Να βγάλετε ένα χαρτάκι και να πάτε να το δώσετε σε μερικούς με μια ερώτηση, όχι κάνα κατεβατό,  που να λέει ας πούμε ρε παιδιά γιατί δεν οργανώνεσται; Κι ας σου γράψει ο άλλος. Γιατί είσαστε μαλάκες. Γιατί αυτό… Συγνώμη τώρα μιλάμε και στο facebook. Για το ένα και για το άλλο. Να βγάλουμε και μια εμπειρία…” τονίζει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με τον… καινοτόμο και σίγουρα απολαυστικό Δημήτρη Βίτσα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Η τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο των εργασιακών

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια

Κατρούγκαλος: Τώρα είναι η στιγμή να πιεστεί η Τουρκία για τη Χάγη