Περίεργα - Παράξενα

Ιαπωνία : Ένα ρομπότ 18 μέτρων έκανε βόλτα στη Γιοκοχάμα

Τεράστιο Ρομπότ

Έχει ύψος 18 μέτρων και ζυγίζει 25 τόνους. Και, μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, ένα ιαπωνικό ρομπότ Gundam – σε πραγματικό μέγεθος – μόλις απέδειξε στους αμέτρητους θαυμαστές του ότι όντως κινείται!

Κατασκευασμένο στα πρότυπα ενός από τα ρομπότ στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά άνιμε της δεκαετίας του 1970 «Mobile Suit Gundam», η τεράστια μηχανή έκανε τα πρώτα της βήματα αυτή την εβδομάδα, στο νέο της σπίτι: Την Γιοκοχάμα.

Το ανθρωποειδές αναμενόταν να γίνει το κύριο έκθεμα του Εργοστασίου Gundam στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, από την 1η Οκτωβρίου. Όμως η πανδημία του κοροναϊού συνεπάγεται ότι τα επίσημα αποκαλυπτήριά του δεν θα πραγματοποιηθούν προς το παρόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

«Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών και των υπαλλήλων μας, στο πλαίσιο της ανταπόκρισής μας στην παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού», γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Απολογούμαστε σε όλους τους θαυμαστές μας που ανυπομονούσαν για τα λαμπρά εγκαίνια και ζητάμε την κατανόησή σας. Εντωμεταξύ, θα κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε όλοι οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τη στιγμή με ασφάλεια».

Οι θαυμαστές του Gundam, που έχει εξαπλωθεί για να συμπεριλάβει ταινίες, μάνγκα, πλαστικές κούκλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα πρώτο βίντεο αυτή την εβδομάδα. Εκεί, η τεράστια κατασκευή φαίνεται να γονατίζει και να κουνά το δεξί χέρι και τα δάχτυλά της, υπό το βλέμμα εργαζόμενων της εταιρείας.

 

 

Οι μηχανικοί άρχισαν να σχεδιάζουν το ρομπότ πριν έξι χρόνια, για να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέρος του θα πληρούσε τους περιορισμούς βάρους, ώστε τα άκρα του να μην λυγίσουν και καθένα από τα 24 κινούμενα μέρη του να λειτουργεί άψογα.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από σειρά επιστημονικής φαντασίας με στρατιωτικές αναφορές, η ένωση των τμημάτων του ρομπότ για τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού ανθρωποειδούς είχε και μια νότα από παράδοση. Ιερείς Σίντο εξάγνισαν το κεφάλι του ρομπότ, σε μια τελετή που κανονικά πραγματοποιείται κατά την ολοκλήρωση ενός νέου κτιρίου και την προσθήκη της στέγης του.

Περίεργα - Παράξενα

Η πιο ψηλή γυναίκα του κόσμου είναι από την Τουρκία

η πιο ψηλη γυναικα

Μια Τουρκάλα που έχει ύψος 215,16 εκατοστά είναι η ψηλότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο.

Η Ρουμέισα Γκέλγκι, η οποία στο παρελθόν ήταν η ψηλότερη έφηβη σε ηλικία 18 ετών το 2014, διεκδίκησε έναν δεύτερο τίτλο όταν ξαναμετρήθηκε επίσημα από το Guinness φέτος.

Η Γκέλγκι γεννήθηκε με το σύνδρομο Weaver, μια σπάνια κατάσταση που προκαλεί επιταχυνόμενη ανάπτυξη.

Το μεγάλο ύψος της την αναγκάζει να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο τις περισσότερες φορές, αλλά μπορεί να κινείται όρθια για σύντομα διαστήματα με τη βοήθεια περιπατητή (πι).

«Κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για τον εαυτό σας, οπότε αποδεχτείτε τον εαυτό σας ως προς αυτό που είστε, να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε», δήλωσε η Γκέλγκι στο Guinness.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνα - H «νέα» Μουλάν: 13χρονη υποδύθηκε το αγόρι για να μπει σε συγκρότημα

Η στιγμή που τέσσερις τεράστιοι πύργοι γίνονται σκόνη - Βίντεο

Αυστραλία: Τα κοάλα στην ουρά για να... εμβολιαστούν

ESPA BANNER