Περίεργα - Παράξενα

Ιαπωνία : Ένα ρομπότ 18 μέτρων έκανε βόλτα στη Γιοκοχάμα

Τεράστιο Ρομπότ

Έχει ύψος 18 μέτρων και ζυγίζει 25 τόνους. Και, μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, ένα ιαπωνικό ρομπότ Gundam – σε πραγματικό μέγεθος – μόλις απέδειξε στους αμέτρητους θαυμαστές του ότι όντως κινείται!

Κατασκευασμένο στα πρότυπα ενός από τα ρομπότ στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά άνιμε της δεκαετίας του 1970 «Mobile Suit Gundam», η τεράστια μηχανή έκανε τα πρώτα της βήματα αυτή την εβδομάδα, στο νέο της σπίτι: Την Γιοκοχάμα.

Το ανθρωποειδές αναμενόταν να γίνει το κύριο έκθεμα του Εργοστασίου Gundam στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, από την 1η Οκτωβρίου. Όμως η πανδημία του κοροναϊού συνεπάγεται ότι τα επίσημα αποκαλυπτήριά του δεν θα πραγματοποιηθούν προς το παρόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

«Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών και των υπαλλήλων μας, στο πλαίσιο της ανταπόκρισής μας στην παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού», γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Απολογούμαστε σε όλους τους θαυμαστές μας που ανυπομονούσαν για τα λαμπρά εγκαίνια και ζητάμε την κατανόησή σας. Εντωμεταξύ, θα κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε όλοι οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τη στιγμή με ασφάλεια».

Οι θαυμαστές του Gundam, που έχει εξαπλωθεί για να συμπεριλάβει ταινίες, μάνγκα, πλαστικές κούκλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα πρώτο βίντεο αυτή την εβδομάδα. Εκεί, η τεράστια κατασκευή φαίνεται να γονατίζει και να κουνά το δεξί χέρι και τα δάχτυλά της, υπό το βλέμμα εργαζόμενων της εταιρείας.

 

 

Οι μηχανικοί άρχισαν να σχεδιάζουν το ρομπότ πριν έξι χρόνια, για να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέρος του θα πληρούσε τους περιορισμούς βάρους, ώστε τα άκρα του να μην λυγίσουν και καθένα από τα 24 κινούμενα μέρη του να λειτουργεί άψογα.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από σειρά επιστημονικής φαντασίας με στρατιωτικές αναφορές, η ένωση των τμημάτων του ρομπότ για τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού ανθρωποειδούς είχε και μια νότα από παράδοση. Ιερείς Σίντο εξάγνισαν το κεφάλι του ρομπότ, σε μια τελετή που κανονικά πραγματοποιείται κατά την ολοκλήρωση ενός νέου κτιρίου και την προσθήκη της στέγης του.

Περίεργα - Παράξενα

Αναστάτωση σε βάπτιση: "Σιγά το μωρό" φώναζαν στον ιερέα οι συγγενείς (βίντεο)

Βαφτιση

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς και οι συγγενείς ενός βρέφους στην Κύπρο καθώς ισχυρίζονται πως το μωρό τους βρίσκεται σε κατάσταση σοκ έπειτα από τη βάπτισή του και αυτό εξαιτίας του ιερέα.

H μητέρα του βρέφους ανέβασε σχετικό βίντεο στον λογαριασμό της στο facebook στην οποία αναφέρει: «Του φωνάζαμε όλοι, του λέγαμε σιγά το μωρό και να μας απαντά "έτσι βαφτίζω εγώ"». Σύμφωνα με την ίδια μετά την τελετή το μωρό «ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ!». Μια ημέρα μετά την βάπτιση οι γονείς πήγαν το παιδί στο γιατρό ο οποίος έκρινε ότι το βρέφος βρίσκεται σε σοκ.

Από την πλευρά του ο ιερέας υποστηρίζει ότι «δεν υπήρχε καμία πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα. Πήγε να γλιστρήσει το παιδί και προσπάθησα να αποτρέψω κάποιο τραυματισμό». Ο ίδιος απέδωσε τις αντιδράσεις σε σχόλια που έκανε για τον κορονοϊό.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η μητέρα του βρέφους