Οικονομία

Εργαστήριο ΣΕΒ για μάρκετινγκ στις εξαγωγές

εξαγωγές

Εργαστήριο με θέμα: «Μάρκετινγκ και Διαφήμιση για Πετυχημένες Εξαγωγές» και σκοπό την κατανόηση και αξιοποίηση των εργαλείων αυτών, σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών στις χώρες του εξωτερικού, διοργάνωσε σήμερα ο ΣΕΒ στα γραφεία του.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για συγκεκριμένες πρακτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης για την αγορά της Γερμανίας, μιας αγοράς προηγμένης αλλά και με έντονο ανταγωνισμό, αλλά και για την αγορά της Ασίας, μια αγορά αναπτυσσόμενη, με διαφορετική κουλτούρα από το δυτικό κόσμο.

Βασικός εισηγητής ήταν ο κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος, Ph.D., Καθηγητής Στρατηγικής και Μάρκετινγκ, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Executive MBA, Ακαδημαϊκός Διευθυντής της Eurobank - ALBA MBA in Financial Services. Ακολούθησαν η κα. Νιόβη Παπαζώτου, Marketing Director, της εταιρείας "COCO - MAT Α.Β.Ε.Ε." και ο κ. Παναγιώτης Δρόσος, Global Business Development Director, της εταιρείας «ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Α.Ε.»

Μιλώντας για τη σημασία του εργαστηρίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, σημείωσε ότι η ανάγκη για περισσότερη εξωστρέφεια, είναι ένα από τα μαθήματα της οικονομικής κρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συνειδητοποιήσει ότι λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, και ότι πρέπει να προσαρμοστούν στο διεθνή ανταγωνισμό με συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας.

Οικονομία

Χρηματιστήριο: Με νωθρή άνοδο το κλείσιμο στην Αθήνα

χρηματιστήριο

Νωθρή ήταν η ανοδική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου, εν μέσω γενικευμένης ανόδου στην Ευρώπη με κέρδη έως 3%.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,47%.

Η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη από χθες, αλλά η αγορά -συνεχίζει να επηρεάζεται από την ένταση που προκαλούν οι αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας με την βόλτα του Oruc Reis άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Διακινήθηκαν μόλις 26 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια στιγμή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιούν ρεκόρ κεφαλαιοποίησης ιδιαίτερα σ ότι αφορά το Λονδίνο και το Euronext.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν προηγουμένως κέρδη έως και 3% μετά το αναμενόμενο νέο πακέτο ενίσχυσης στις ΗΠΑ. Η δε αμερικανική αγορά άνοιξε με άνοδο έως 350 μονάδες, ύστερα από τις δηλώσεις του Trump για μείωση των φόρων στα κεφαλαιακά κέρδη.

Κέρδη 3,32% για την μετοχή της Eurobank στα 0,3823 ευρώ – μια ημέρα μετά το πακέτο 7,1 εκατ. μετοχών που άλλαξε “χέρια” στα 0,37 ευρώ. Με ράλυ 5% έκλεισε η μετοχή της Γεκ- Τέρνα στα 6,09 ευρώ – μετά την απόφαση της Τέρνα να διαθέσει μετοχές στα 11 ευρώ με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης. Αντίθετα, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής έκλεισε με πτώση 2,67% στα 11,68 ευρώ. Ράλυ 3,11% για την Coca- cola στα 23,88 ευρώ – με την άνοδο της αγγλικής αγοράς, αλλά και λόγω θετικών αναλύσεων. Με κέρδη 3,2% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,1155 ευρώ. Με κέρδη 3,55% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 1,139 ευρώ. Κέρδη 1,21% για την Alpha bank στα 0,501 ευρώ. Με άνοδο 3,78% η μετοχή της ΔΕΗ στα 3,842 ευρώ. Κέρδη 2.35% για την μετοχή της Ελλάκτωρ στα 1,134 ευρώ. Με άνοδο 2,.15% η Μπέλα στα 16,18 ευρώ. Πτώση 1,59% για την Motor oil στα 11,13 ευρώ. Κέρδη 1,75% για τον Μυτιληναίο στα 7,835 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 26,4 εκατ. ευρώ με μικρά πακέτα σε Alpha bank, Τέρνα και lamda development.