Κρητικά και άλλα

Τεράστια ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία

received_521231208624105.jpeg

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ιεράπετρα, που οργανώθηκε από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου, με αριθμούς που πραγματικά υπερβαίνουν κάθε προηγούμενο. Πιο συγκεκριμένα, η Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ συγκέντρωσε συνολικά 288 φιάλες αίματος και καταχώρησε 152 νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι ιδιαίτερα τιμητικά για την πόλη της Ιεράπετρας, καθώς αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ευθύνης και ευαισθησίας των κατοίκων της απέναντι στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική Κλινική του νησιού μας.

Το τμήμα αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ θα ήθελε να ευχαριστήσει:
όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας και τη διεύθυνση του 4ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης
και τη διοίκηση του ξενοδοχείου Ostria Resort & Spa για την άριστη και εγκάρδια φιλοξενία.
Ευχόμαστε σε όλους τους αιμοδότες να είναι πάντα υγιείς και η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει έναν πόλο ευαισθητοποίησης ακόμη περισσότερων ατόμων ώστε να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια της Αιμοδοσίας.

Τέλος ευχόμαστε εγκάρδια το βρέφος από την Ιεράπετρα να έχει ταχεία ανάρρωση και να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ σε αυτό το δύσκολο ταξίδι!
Δώσε ΑΙΜΑ!
Σώσε μια ΖΩΗ!

Κρήτη

ΕΟΔΥ: Έλεγχοι rapid test σε Βούτες και Ιεράπετρα

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις Βούτες Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στην αίθουσα της Κοινότητας, δίπλα από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

 

 

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

 

Ιεράπετρα

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ιεράπετρα Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στον χώρο πίσω από το Παλιό Δημαρχείο Ιεράπετρας (πλησίον του Δημοτικού Παρκινγκ), από τις 10:00 έως τις 13:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

 

 

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ιεράπετρας, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Παπανδρέου: Έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός - Ε.Ε.: Υπογράφει συμφωνίες για άλλες 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Διαδικτυακά φέτος το 9ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης προϊόντων