Κρήτη

Τι είδαν οι Ιάπωνες στους κρητικούς αμπελώνες

woc_japan_004.jpg

Την Κρήτη επισκέφτηκαν τρεις Ιάπωνες επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού, με σκοπό να γνωρίσουν τα κρασιά της Κρήτης και τον Κρητικό Αμπελώνα. Η Ιαπωνική αποστολή αποτελούνταν από μία εισαγωγέα κρασιού, έναν sommelier και μία διαχειρίστρια εστιατορίων σε Ιαπωνία και Αυστραλία εκ των οποίων και δυο νέων ελληνικών, και συνοδευόταν από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο της Ιαπωνίας τον κο Suwamoto Κωνσταντίνο.

woc_japan_005.jpg

woc_japan_005.jpg, by chara

Οι επισκέπτες, καλεσμένοι του «Wines of Crete», ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την περιοχή των Χανίων, με ένα master class πάνω στο κρητικό κρασί. Στα Χανιά επισκέφτηκαν αμπελώνες και δοκίμασαν κρασιά από τα οινοποιεία της περιοχής με γεωγραφική ένδειξη Π.Γ.Ε.. Επόμενος σταθμός στην οινική τους περιήγηση αποτέλεσε η περιοχή Π.Ο.Π. Πεζά και η περιοχή Π.Ο.Π Δαφνές. Οι Ιάπωνες εντυπωσιάστηκαν από το μαγευτικό κρητικό τοπίο αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών του κρητικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών.

woc_japan_003.jpg

woc_japan_003.jpg, by chara

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής,  πραγματοποιήθηκε στους Κρήτες οινοποιούς σεμινάριο για την Ιαπωνική αγορά κρασιού.  Η Ιαπωνική αγορά, είναι ιδιαίτερα απαιτητική με τις γυναίκες να έχουν κυρίαρχο το ρόλο του αγοραστή στο κομμάτι του κρασιού.  Η δράση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν οι Οινοποιοί της Κρήτης να κάνουν εξαγωγές σε νέες αγορές προβάλλοντας το κρητικό κρασί και την γαστρονομία της Κρήτης.

woc_japan_007.jpg

woc_japan_007.jpg, by chara

Η επίσκεψη των Ιαπώνων επαγγελματιών οίνου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσεις προώθησης κρητικού οίνου στις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Νορβηγία»”.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα