Κρήτη

Θάλασσα Αλληλεγγύης: Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

αλληλεγγύη αγάπη βοήθεια ανθρωπιά

Ανακοίνωση της "Θάσσας Αλληλεγγύης" για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:

Στο πλαίσιο της αλληλοβοήθειας και της έμπρακτης στήριξης συνεχίζουμε στο κοινωνικό εργαστήρι της Θάλασσας Αλληλεγγύης την συλλογή τροφίμων, καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και οικογενειών μαθητών/ριών μας.

Τα είδη που θα συλλέξουμε:

* τρόφιμα μακράς διαρκείας, συσκευασμένα (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, ξύδι, μπαχαρικά, σάλτσες συσκευασμένες, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, κ.α.)

* βρεφικά και παιδικα γάλατα

* πάνες βρεφικές από Νο2 - Νο6

* καθαριστικά σπιτιού

* σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν και είδη προσωπικής υγιεινής.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί αρχικά κατά τις ημέρες και ώρες:

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 6-8μμ,

Τεταρτη 9 Δεκ. 6-8μμ.

Πέμπτη 10 Δεκ. 10-1πμ.

Παρασκευή 11 Δεκ. 10-1πμ.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 6-8μμ,

Τεταρτη 16 Δεκ. 6-8μμ.

Πέμπτη 17 Δεκ. 10-1πμ. & 6-8μμ.

Παρασκευή 18 Δεκ. 10-1πμ. & 6-8μμ.

στο χώρο του εργαστηρίου στην οδό 1770 Νο 34, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παράλληλα στο χώρο μας θα βρίσκονται χειροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα προς διάθεση για την οικονομική ενίσχυση του εργαστηρίου. Μπορείτε να επιλέξετε τα δωράκια σας και να μας δώσετε τις παραγγελίες σας!

* Κατά την διάρκεια της συλλογής φοράμε τις μάσκες μας και τηρούμε αποστάσεις και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την προστασία της υγείας όλων μας!

** Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email info@thalassa-solidarity.org, ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο FB @ThalassaSolidarity για σχετικές πληροφορίες.

*** Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε οικονομικά το κοινωνικό μας εργαστήρι για την κάλυψη πάγιων και μηνιαίων του εξόδων, αλλά και για την αγορά ειδών πρώτης αναγκης όπως αναφέρονται παραπάνω, αναγράφοντας την σχετική αιτιολογία:

Αριθμος λογαριασμου Alpha Bank

Acc. Holder: Thalassa of Solidarity AMKE

IBAN: GR2601406640664002002015824

Ειδήσεις σήμερα

Ηράκλειο: Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια

Ηράκλειο: Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή

Κρήτη - κορωνοϊός: 18 ασθενείς στην Εντατική

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

εμβόλιο κορωνοϊού

Οι πολίτες, όλων των ηλικιών, θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο επιθυμούν να κάνουν, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Αυτή η λύση προκρίνεται από το Υπουργείο Υγείας ώστε να αμβλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τον θόρυβο γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca και την εύλογη ανησυχία των πολιτών.

Μέχρι στιγμής στην Κρητη, είπε η κα Μπορμπουδάκη, έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις ραντεβού, για το συγκεκριμένο εμβόλιο, σε ποσοστό που φτάνει το 15%, προσθέτοντας ωστόσο; ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές όπως πιστοποιούν εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί και επιστήμονες.

Στην Κρήτη μέχρι σήμερα έχουν γίνει 144.551 εμβολιασμοί. 102.391 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και 42.160 με τη δεύτερη δόση. Το ποσοστό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν υπήρχαν περισσότερα εμβόλια, τόνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αλλά ευελπιστεί ότι το επόμενο διάστημα με την άφιξη στη χώρα μας περισσότερων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, το κενό θα καλυφθεί και ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και της Κρήτης, θα έχει εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα είπε, θα αναπτυχθούν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές, αφού ανοίγει η πλατφόρμα και για τις ηλικίες από 50 έως 59 ετών και από τον Μάιο για μικρότερες ηλικίες.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου"

Αναφορικά με τις ανησυχίες για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και η ΜΕΘ Covid, η κ Μπορμπουδάκη καθησύχασε, λέγοντας: "Δεν θα αφήσουμε χωρίς γιατρούς τις ΜΕΘ". 

Οι ανησυχίες αυτές προέχονται από το ενδεχόμενο δύο από τους τρεις γιατρούς που υπηρετούν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, να ζητήσουν μετάθεση. Η κ Μπορμπουδάκη διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις θα καλυφθούν αν και κανονικά στο οργανόγραμμα προβλέπονται 6 θέσεις γιατρών ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης

Έκδοση συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους