Κρήτη

Συνάντηση Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Συνάντηση Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της διοίκησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού Ariadne Interconnection για την κατασκευή του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα μεταξύ τεχνικών στελεχών των φορέων με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και σκοπό την επιτάχυνση εγκριτικών και αδειοδοτικών διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης από την Πελοπόννησο και την Αττική. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ και Γενικός Διευθυντής της Ariadne Interconnection κ. Γιάννης Μάργαρης, ο Διευθυντής Έργου κ. Άγγελος Σταματέλος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΑΔΜΗΕ κ. Βάσω Αγγελέτου και, η Γενική Διευθύντρια Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Χαρά Καργιολάκη.

Παρουσία των Διευθυντών Δασών Ηρακλείου, Υδάτων και, ΠΕ.ΧΩ.Σ. συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι ενέργειες, διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα για θέματα που αφορούν στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, στην αναγκαιότητα τροποποίησης των αδειοδοτικών πράξεων, σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα από την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του έργου (όδευση και υπογειοποίηση του καλωδίου, κα), σε θέματα οδοποιίας, οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων.

Στα πλαίσια της τακτικής και αγαστής συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την εταιρεία κατασκευής του μεγαλεπήβολου και καινοτόμου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, Ariadne Interconnection, ανανεώθηκε το ραντεβού για επανάληψη της συνεννόησης των υπηρεσιών αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Οδηγό χωρίς τις αισθήσεις του παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Ηράκλειο - σεισμός: Δυνατότητα διαμονής σε διαμερίσματα για 400 σεισμόπληκτους

Σε Ηράκλειο και Αρχαλοχώρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτο)

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.196 τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 690. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 550 (79.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 140 (20.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 286 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 145 στο Ηράκλειο, 68 στα Χανιά, 53 στο Ρέθυμνο και 20 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Αγωνία στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων

Ηράκλειο: Θετικός στον κορωνοϊό και ο Μύρων Μιχαηλίδης

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας

ESPA BANNER