Κρήτη

ΚΚΕ: Συνάντηση κλιμακίου του με αντιπροσωπεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

κκε εας σεγας

Αντιπροσωπεία κλιμακίου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Βασιλειάδη Σάββα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης, Συντυχάκη Μανόλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ και Περατσάκη Γιώργο, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Αντωνακάκη, την αντιπρόεδρο Νατάσα Παγκάλου καθώς και τον προπονητή Διάκο Περικλή.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ,  ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για τις προσπάθειες τους να κρατήσουν όρθια τα σωματεία και τις λειτουργικές ανάγκες των εγκαταστάσεων, απέναντι στην τραγική υποχρηματοδότηση και συνολικά την πολιτική εμπορευματοποίησης του αθλητισμού που εφαρμόζει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τα έξοδα να έχουν μεγαλώσει, αφού η ευθύνη για τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, μεταφέρεται στις πλάτες των σωματείων και των αθλητών. Επιπλέον, σε κακή κατάσταση βρίσκονται και τα στάδια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν τέτοια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σταδίου Ελευθερίας στο Ηράκλειο, το νέο ταρτάν είναι κατεστραμμένο, ενώ αντίστοιχα προβλήματα έχουν και τα υπόλοιπα στάδια που αξιοποιούνται στην Κρήτη, από τη Κίσσαμο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Πέραμα, τα Μάλια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Στα Χανιά, αθλήματα των ρίψεων γίνονται σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις, ενώ χρόνια τώρα υπάρχει η ανάγκη κλειστού προπονητηρίου σε μια περιοχή, όπως η Κρήτη, με εκατοντάδες αθλητές και σημαντικές διακρίσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανέδειξαν τις παρεμβάσεις του Κόμματος απέναντι στις αντιδραστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η οποία με το νέο αθλητικό νόμο και το μητρώο των σωματείων, με πρόσχημα τη διαφάνεια, επιδιώκει να βάλει με το ζόρι τους "ημέτερους" στις ομοσπονδίες, να βάλει λουκέτο σε πολλά σωματεία, να κάνει κυνηγούς χορηγών τα υπόλοιπα και να μαζέψει την πίτα για μεγάλες επενδύσεις στον αθλητισμό, στις πλάτες γονέων, αθλητών και προπονητών.

Στον αντίποδα βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ, πάγια θέση του οποίου είναι ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα και ανάγκη, ειδικά των νέων ανθρώπων. Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, που πρέπει να ξεκινά από το σχολείο, με εξασφαλισμένη τη μαζική, καθολική πρόσβαση του λαού σε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές υποδομές, με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού και με στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε να μπορούν να προάγουν τον πρωταθλητισμό.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε τη στήριξη του Κόμματος στις διεκδικήσεις των σωματείων και ανέδειξε την ανάγκη οργανωμένης μαζικής διεκδίκησης επαρκούς χρηματοδότησης, σύγχρονων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, μαζί με τους γονείς, τους αθλητές και συνολικά τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Κρήτης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά και κλοπές

Ηράκλειο: "Συναγερμός" για τραυματισμένο κυνηγό - Επιχείρηση της Π.Υ.

Γ. Πλακιωτάκης - Σητεία: Ανακοίνωσε έργα ύψους 11,6 εκατ. ευρώ για την περιοχή

Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός - Ηράκλειο: Το χωριό όπου έμειναν όρθια μόνο 3 σπίτια! (φωτογραφίες)

Στο Γαλατά έμειναν όρθια μόνο 3 σπίτια!

Ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου που χτύπησε το Ηράκλειο, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Στο χωριό Γαλατάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι εικόνες της καταστροφής μιλούν από μόνες τους.

Ο Γαλατάς υπέστη τεράστιο πλήγμα από τον ισχυρό σεισμό
Ο Γαλατάς υπέστη τεράστιο πλήγμα από τον ισχυρό σεισμό
Ανυπολόγιστες ζημιές στο Γαλατά
Ανυπολόγιστες ζημιές στο Γαλατά

Το μάτι "χάνεται" στις πέτρες και στα συντρίμμια που κατακλύζουν τους δρόμους του συγκεκριμένου χωριού όπου μετά το χτύπημα του εγκέλαδου έμειναν όρθια μόνο 3 σπίτια!

Τα σπίτια κατέρρευσαν!
Τα σπίτια κατέρρευσαν!
Ο εγκέλαδος κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του
Ο εγκέλαδος κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του
Γαλατάς: Ερείπια όπου και να στραφεί στο βλέμμα....
Γαλατάς: Ερείπια όπου και να στραφεί στο βλέμμα....

Το χωριό μοιάζει σαν να έπεσε βόμβα και να ισοπέδωσε τα πάντα, όμως αυτό δεν ήταν βόμβα αλλά το αποτέλεσμα των 5,8 Ρίχτερ που έπληξαν την περιοχή.

Σεισμός στο Γαλατά: Mοιάζει σαν να έπεσε βόμβα
Σεισμός στο Γαλατά: Mοιάζει σαν να έπεσε βόμβα
Γαλατάς: Παντού πέτρες κι ερείπια!
Γαλατάς: Παντού πέτρες κι ερείπια!

Οι κάτοικοι του χωριού είδαν το βιός τους να χάνεται σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, τα σπίτια τους να καταρρέουν σαν να ήταν από χαρτί και πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της επόμενης μέρας...

Ο σεισμός ισοπέδωσε το χωριό!
Ο σεισμός ισοπέδωσε το χωριό!
Ο σεισμός κατέστρεψε τους κόπους μιας ζωής
Ο σεισμός κατέστρεψε τους κόπους μιας ζωής

Φωτογραφίες:  Λευτέρης Βαρδάκης

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σεισμός: Σπίτια στο Αρκαλοχώρι ήταν ακατάλληλα και έγιναν κατοικίσιμα (φωτο)

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο άτυχος παππούς που πνίγηκε για τα εγγόνια του

Ηράκλειο: Ουρές και κυκλοφοριακό "έμφραγμα" - Πουθενά αστυνομία (φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: Νέα δυνατή δόνηση

Ηράκλειο: Συναγερμός για πυρκαγιά

 

ESPA BANNER