Κρήτη

Γ. Πλακιωτάκης - Σητεία: Ανακοίνωσε έργα ύψους 11,6 εκατ. ευρώ για την περιοχή

πλακιωτακης

Νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της Σητείας δημιουργούν  οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχει διασφαλίσει ως τώρα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το ΕΣΠΑ συνολικού ύψους άνω των 11,6 εκατ. Ευρώ, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝΠ.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν τόσο στην υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων υποδομής που μεταβάλλουν άρδην την φυσιογνωμία της περιοχής ενισχύοντας δυναμικά το τουριστικό προφίλ της, όσο και στην διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της για την περίοδο 2021-2027.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας με την συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής «πέρα από τις ήδη συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που έχουμε ανακοινώσει για τον Δήμο, τις πλωτές προβλήτες, έργο το οποίο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τον θαλάσσιο Τουρισμό στην πόλη, ανακοινώνουμε δύο πολύ σημαντικά έργα.

Σύσκεψη με τον Γ. Πλακιωτάκη στο Δημαρχείο Σητείας

Είναι το έργο προστασίας της ακτογραμμής, ανατολικά του λιμανιού της Σητείας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, συνέχισε, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για τρεις υφάλους – κυματοθραύστες παράλληλα της ακτογραμμής που η τοποθέτηση τους θα ξαναζωντανέψει την παραλία.

Επίσης, πρόσθεσε, διασφαλίσαμε 1 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση του παλιού λιμανιού της πόλης.

Εξάλλου όπως είναι ήδη γνωστό το Υπουργείο έχει διασφαλίσει από Πόρους του ΕΣΠΑ 5,7 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών της Σητείας για την περίοδο 2021-2027.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μεραμβελιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Αλιαμάκης, Ελένη Πλατανάκη, Νίκος Μακρυνάκης Γιάννης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας Μιχάλης Αντωνιδάκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μαρία Νικητάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σταύρος Συλλιγαρδάκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κώστας Λυμπερίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κουρουπάκης, Νίκος Καραμανωλάκης, Λεωνίδας Τερζής ,Μαρία Γιαννακάκη και Γιάννης Σκαρβελάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά και κλοπές

Ηράκλειο: "Συναγερμός" για τραυματισμένο κυνηγό - Επιχείρηση της Π.Υ.

Ηράκλειο: Δικάζεται η εργαζόμενη που πήγαινε στη δουλειά παρά την αναστολή

Κρήτη

Λασίθι

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Δράση Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

καρκίνος μαστού

Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες που επιθυμούν να εξετασθούν δωρεάν από χειρουργό ιατρό και να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Η δράση πληθυσμιακού ελέγχου των γυναικών θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, από τις 11.00 π.μ. έως 13.00 και έχει ως στόχο:

•Την ενημέρωση των γυναικών από τον ειδικό γιατρό για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και της υγείας του μαστού τους.

•Να γνωρίσουν τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και να εξοικειωθούν με αυτήν.
•Να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για κλινική εξέταση καλώντας στο τηλέφωνο: 2841343666, τις εργάσιμες ημέρες από 8.00 – 14.30.

Τα ραντεβού θα προγραμματισθούν από Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 από τις 11.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της παρούσας κατάστασης και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του ιού Covid-19, οι εξεταζόμενες παρακαλούνται να είναι ακριβείς στο ραντεβού τους, να προσέρχονται χωρίς συνοδό, όταν αυτό είναι εφικτό και να φέρουν απαραιτήτως μάσκα προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τις ενοχλούσε η φασαρία από το γυμναστήριο και έκαναν μήνυση

Αποκάλυψη Ράδιο Κρήτη: 2.500 ευρώ ανά στρέμμα για την αναμπέλωση - Επιδότηση και για τις χαρουπιές!

Ηράκλειο - σοκ: Τον βρήκε κρεμασμένο η γυναίκα του

ESPA BANNER