Κρήτη

Συνάντηση για τη μεταφορά των μαθητών

συνάντηση για τη μεταφορά των μαθητών

Στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Διευθυντή Μανόλη Μπελαδάκη και τον Γενικό Διευθυντή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Χαλεπάκη Γιώργο. 

Η συνάντηση αφορούσε σε θέματα μεταφοράς όλων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου που πληρούν τα κριτήρια βάση της σχετικής εγκυκλίου. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δωρεάν μεταφορά νηπίων-προνηπίων των παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων του Δήμου Ηρακλείου που δημιουργήθηκαν  λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.   

Ο Γενικός  Διευθυντής του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, κ. Χαλεπάκης, ενημέρωσε για τις ενέργειες  που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την κάλυψη όλων των αιτημάτων με τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. 
Μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί αύριο 30 Σεπτεμβρίου 2020 συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να εξεταστούν και να ολοκληρωθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις μεταφορές όλων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Φωτιά - Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών (βίντεο)

φωτια γουβες πεδιο βολων

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι  κοντά στο Πεδίο Βολής στην περιοχή των Γουβών, σε χορτολιβαδική έκταση.

 

 Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών
Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών

 

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες

Στο σημείο μετέβη και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκε κι ένα ακόμα ελικόπτερο το οποίο ήρθε από τα Χανιά. 

 

 

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά, 70 πυροσβέστες με  4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 1 Ε/Π, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και 3 υδροφόρες ΟΤΑ.

Αργά το απόγευμα-  οπότε και η φωτιά παρουσίασε ύφεση- οι δυνάμεις ελαττώθηκαν, ενώ πυροσβέστες θα μείνουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους καθ όλην τη διάρκεια της νύχτας. 

 

 

 

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη: Τουρίστες χρειάστηκαν βοήθεια σε φαράγγια

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση Δογιάκη: Βρέθηκε νεκρός ο κρητικός επιχειρηματίας

Σε ποιούς δήμους ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς