Κρήτη

Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας με τον Δημήτρη Καφαντάρη

Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καφαντάρη είχε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως η Διοικητική Μεταρρύθμιση, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οι πολιτικές που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση στη μετά covid εποχή και η συνεργασία των Δήμων προς όφελος των πολιτών και της τοπικής ανάπτυξης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Καρτερός και Ν.Αλικαρνασσός

καρτερός πλημμύρα

Με εντολή του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές του Καρτερού και της Νέας Αλικαρνασσού.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιήσει τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σε αυτό το πλαίσιο, τα σχετικά κονδύλια για αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις ζημιών καθώς και την επιτάχυνση στην εκτέλεσης αποφάσεων που θα ληφθούν στο πλαίσιο ανακούφισης των πλημμυροπαθών.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο Δήμος Χερσονήσου μετά την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.