Κρήτη

Συνάντηση Αρναουτάκη με τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Συνάντηση Αρναουτάκη με την νέα διοίκηση του  Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Συνάντηση με το νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν ο Πρόεδρος Άλκης Καλαμπόκης, ο α΄ αντιπρόεδρος Μανόλης Καρπαδάκης, ο β΄ αντιπρόεδρος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος, ο γ.γ.
Απόστολος Τσομπανάκης, η ταμίας Μαρία Φουλέ, και τα μέλη Γιάννης Ανδρεαδάκης και Γιώργος Νικολαράκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας την νέα διοίκηση του ΣΕΚ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που θα παράξει, και αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στο έργο του θεσμικού φορέα του νησιού που προωθεί τα Κρητικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι οι δράσεις εξωστρέφειας του ΣΕΚ που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα θα στηριχθούν, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, από την Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Άλκης Καλαμπόκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την στήριξη στο έργο του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε ότι η συνεργασία είναι εξαιρετική με
τον Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη και με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, τον πρόεδρο της Σταύρο Τζεδάκη, και προς την κατεύθυνση αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και εθνικών πόρων, για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Κρήτη

Ένα μικρό χωριό της Κρήτης με μεγάλη καρδιά! (φωτογραφίες)

Το χωριό προσέφερε 40 μονάδες αίματος

Μόνο με ένα απερίγραπτο συναίσθημα ευγνωμοσύνης θα μπορούσε να περιγραφεί η εθελοντική αιμοδοσία στην Αυγενική που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Ένα μικρό χωριό της Κρήτης μέσα σε λίγες ώρες πρόσφερε 40 μονάδες αίματος! 

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας

Την αιμοδοσία πραγματοποίησε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στην μνήμη του Νικολάου Γεργιανάκη με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου, της τοπικής κοινότητας και της Ενορίας Αυγενικής ενώ την επιστημονική φροντίδα των αιμοδοτών είχε η κινητή μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Το χωριό προσέφερε 40 μονάδες αίματος
Το χωριό προσέφερε 40 μονάδες αίματος

Έπαινοι απονεμήθηκαν στους πρώτους σε προσφορά εθελοντές αιμοδότες της Αυγενικής.

Συγκεκριμένα στους:

Κοσμαδάκης Σπυρίδων  

Γεργιανάκης Εμμανουήλ  

Σπινθουράκης Νικόλαος 

Πατεδάκη Ελευθερία 

Πλούσος Εμμανουήλ 

Σταυρουλάκη Σοφία 

Γεργιανάκης Νικόλαος 

Γεργιανάκη Μαρία 

Σχοιναράκης Κωνσταντίνο 

Εθελοντικη Αιμοδοσια στην Αυγενική
Εθελοντικη Αιμοδοσια στην Αυγενική

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία έγινε περιφορά της φλόγας της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από εφήβους λαμπαδηδρόμους Και μπορεί η φλόγα της αγάπης να "έσβησε" στην Αυγενική, άναψε όμως στις καρδιές μας!  

λαμπαδιοδρόμοι αυγενική
λαμπαδιοδρόμοι αυγενική