Κρήτη

Στην Περιφέρεια η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

img_9553.jpg

Από τον Περιφερειάρχη Κρήτης ξεκίνησαν τις επαφές τους με τις τοπικές αρχές και τους φορείς, τα μέλη της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης, ο Γραμματέας της Ένωσης Χρήστος Αναμούρλου και από την Γραμματεία Γυναικών συμμετείχαν η Γραμματέας Μαρία Μαραγκάκη, η Οργανωτική Γραμματέας Γεωργία Καλιτσουνάκη και η Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Ευστρατία Κουλαρά.  

Τα μέλη της νεοσύστατης Γραμματείας που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση και τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή γυναικών στα συνδικαλιστικά και κοινωνικά δρώμενα, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την καλή συνεργασία και τον ενημέρωσαν για τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουν.     

κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην καλή συνεργασία που διαχρονικά υπάρχει με την Ένωση, έδωσε συγχαρητήρια στο Προεδρείο της Ένωσης για τη δράση του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της Γραμματείας Γυναικών.   

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο από τη διαφυγή των δύο δολοφόνων

Καραϊβαζ δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της διαφυγής των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να βρίσκονται πάνω στο σκούτερ και  να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σπιτιού που βρίσκεται στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί τρία λεπτά μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και βρισκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μοναδικό που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει με ακρίβεια τη διαδρομή διαφυγής των δύο εκτελεστών. 

Εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές. Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες (Βίντεο)