Κρήτη

Σε οικοτροφείο της Αγγλίας, αδέσποτος σκύλος από την Κρήτη!

οliver

Ένα εγκαταλειμμένο σκυλί που περιφερόταν στους δρόμους της Κρήτης θα ξεκινήσει τη νέα του ζωή στην Αγγλία, χάρη στην κα Belcher. O Oliver, μάλιστα, θα πάει σε ένα οικοτροφείο στο Essex!

Η Angharad Belcher, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε μια εταιρεία, έκανε διακοπές με τον σύζυγό της στην Κρήτη όταν συνάντησαν τον Οliver, ένα εννέα μηνών σκυλί χτυπημένο σίγουρα από αυτοκίνητο, και παρατημένο στο δρόμο.  Τον πήγαν στον κτηνίατρο όπου ενημερώθηκαν οτι ο τραυματισμός στου δεν ήταν πολύ σοβαρός.

Το ζευγάρι δεν μπορούσε  να πάρει τον Oliver μαζί τους και αποφάσισαν, μέσω Facebook, να ζητήσουν κάποιον να τον υιοθετήσει. Έτσι ο Oliver βρήκε ένα νέο σπίτι σε ένα οικοτροφείο στο Essex. Η κα Belcher, που υιοθέτησε τον Οliver, πλήρωσε για τα εμβόλια και την στείρωση του και ο Oliver είναι έτοιμος να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εμπνευσμένη από τα γεγονότα αυτά, η κα Belcher έστησε μια εκστρατεία για να μαζευτούν χρήματα για το Cretan Animal Protection and Amber’s Hope,  έναν οργανισμό με ένα μικρό αριθμό εθελοντών που προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση για τα εγκαταλειμμένα σκυλιά και γατιά στη χώρα.

"Είναι σχεδόν τέλος τουριστικής σεζόν στην Κρήτη, που σημαίνει ότι οι τουρίστες που τάιζαν τις γάτες και τα σκυλιά δεν υπάρχουν", είπε η κυρία Belcher. "Επίσης, σχετικά με τους ντόπιους, τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις κλείνουν χωρίς τους τουρίστες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθούν αρκετά χρήματα το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορούν να βοηθηθούν όσα περισσότερα ζώα μπορούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν επιθυμείτε να δωρίσουν χρήματα ή πόρους, θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη. "

Για περισσότερες πληροφορίες και για στήριξη του προγράμματος, επισκεφθείτε το: www.gofundme.com/bringoliverhome

πηγή: www.vettimes.co.uk

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες