Κρήτη

Σε επιφυλακή το Πεντάγωνο για πρόκληση νότια της Κρήτης

πολεμικό ναυτικό

Ως ισχυρό μήνυμα συνέχισης των ωμών προκλήσεων και της προσπάθειας για δημιουργία τετελεσμένων εκτιμάται η απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Αθήνα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και προχωρά σε σειρά διπλωματικών κινήσεων για τη θωράκισή της απέναντι σε ενδεχόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που ενδεχομένως να είναι η επόμενη κίνηση στον σχεδιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με Τα Νέα, σε αυτό το πλαίσιο ενισχύονται σημαντικά τα σενάρια για αποστολή ενός τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην περιοχή του παράνομου - σύμφωνα με την Αθήνα - τουρκολιβυκού μνημονίου, είτε νοτιοανατολικά της Κρήτης είτε στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Κρήτη

Ένα ακόμα 24ωρο με πρόστιμα στην Κρήτη

κορωνοϊός μάσκα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (14.877) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(404) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(121) στην Αττική,
 (41) στην Κεντρική Μακεδονία,
 (35) στη Δυτική Ελλάδα,
 (33) στη Θεσσαλονίκη,
 (25) στο Νότιο Αιγαίο,
 (23) στα Ιόνια Νησιά,
 (21) στην Πελοπόννησο,
 (19) στην Κρήτη,
 (19) στο Βόρειο Αιγαίο,
 (17) στην Ήπειρο,
 (17) στη Στερεά Ελλάδα,
 (16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 (15) στη Θεσσαλία και
  (2) στη Δυτική Μακεδονία .