Την ώρα που οι πυρκαγιές κατακαίνε δάση και περιουσίες από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, δύο νέα παιδιά επιβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο Canadair τους και ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη έναντια στην πύρινη λαίλαπα.
Η μοίρα, όμως, τους επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι και την ώρα που επιχειρούσαν πάνω από μια εστία φωτιάς σε ρέμα, κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου, άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στο καθήκον.
Ο 27χρονος, Περικλής Στεφανίδης, και ο 34χρονος, Χρήστος Μουλάς, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης απογειώθηκαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με το CL-215 από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου με προορισμό την Κάρυστο.

Η Κρήτη πενθεί καθώς ο 34χρονος Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς πέρασε τα σχολικά του χρόνια στα Χανιά, μέχρι να εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και να επιλέξει την πυρόσβεση με τα Canadair.
Οι γονείς του - σύμφωνα με το parakritika.gr - δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον Αποκόρωνα, ενώ ο θείος του, Σάββας Καζούλης, είναι από τους πλέον αγαπητούς ιατρούς στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο 27χρονος, Περικλής Στεφανίδης, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και από μικρός είχε όνειρο να σκίζει τους αιθέρες με το αεροπλάνο του.
Λάτρευε τα ταξίδια και αποφάσισε να υπηρετήσει την Πυροσβεστική Αεροπορία. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το τελευταίο του ταξίδι θα είχε μια τόσο τραγική κατάληξη...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πτώση Canadair: Δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας
Μουδιασμένο το κλίμα στη Βουλή μετά την πτώση του Canadair -Τι είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων