Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Πολάκης για Νοσοκομείο Χανίων: Αυτό που ζει δεν το έχει ξαναζήσει ποτέ (βίντεο)

Image
Βουλή: Διακοπή συνεδρίασης έπειτα από νέο επεισόδιο Πολάκη
 clock 21:40 | 27/07/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων Π. Πολάκης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, το Νοσοκομείο Χανίων, αυτό που ζει το τελευταίο διάστημα δεν το έχει ξαναζήσει από τη στιγμή που φτιάχτηκε, επί εποχής του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη. Σε αυτό το Νοσοκομείο, τόνισε ο Βουλευτής Χανίων, δώσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας την τετραετία 2015-2019 προκειμένου να «σταθεί στα πόδια του», ανοίγοντας εν μέσω μνημονίων μια σειρά από καινούργια τμήματα. Στην τετραετία αυτή το νοσοκομείο ενισχύθηκε με περισσότερα από 350 άτομα νέο προσωπικό, ενώ παράλληλα ανοίξαμε: αιμοδυναμικό τμήμα, τμήμα πυρηνικής ιατρικής, θωρακοχειρουργική και παιδοχειρουργική κλινική.

Σήμερα που συζητάμε, μια εβδομάδα μόλις μετά την κατάθεση της ερώτησης στην οποία αναφέρουμε ότι η ορθοπεδική κλινική και τα ΤΕΠ έχουν αγγίξει τα όρια λειτουργίας τους και ότι η πνευμονολογική κλινική δυο χρόνια τώρα λειτουργεί μόνο για περιστατικά covid, έχει παραιτηθεί ο Διευθυντής του ΤΕΠ, ο κ. Καστρινάκης, έχει παραιτηθεί ο Διευθυντής Χειρουργός κ. Τσινιμικάκης, ο οποίος για 21 χρόνια υπηρέτησε το ΓΝ Χανίων ενώ ετοιμάζονται και άλλοι γιατροί να παραιτηθούν ακόμα και από την ουρολογική κλινική.

Ο κ. Μπέας, διοικητής του ΓΝ Χανίων, έχει αποφασίσει ότι ο τρόπος να διοικεί είναι το εντέλλεσθε, διαταράσσοντας έτσι την όποια εργασιακή ειρήνη υπήρχε στο νοσοκομείο, καταστρέφοντας προσπάθειες ετών και έχοντας στην ουσία δημιουργήσει μια οριακή κατάσταση, η οποία υποβοηθείται και από την εντελώς παράλογη απόφαση σας να κρατάτε εκτός ΕΣΥ, εν μέσω ενός νέου πανδημικού κύματος, ένα μεγάλο αριθμό υγειονομικών σε αναστολή.

Ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο Π. Πολάκης, απαντώντας στην κ. Γκάγκα η οποία κόντρα σε όσα βιώνει κάθε κάτοικος της πόλης των Χανίων ανέφερε ότι βλέπει ένα νοσοκομείο που πηγαίνει μπροστά, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «κ. Γκάγκα από ότι φαίνεται ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα».

Συνεχίζοντας ο Π. Πολάκης ανέφερε:

Την τριετία 2017-2019, εν μέσω μνημονίων, προσλάβαμε στο ΓΝ Χανίων: 37 μόνιμους γιατρούς, 34 επικουρικούς, 81 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 198 λοιπό προσωπικό, σύνολο χωρίς τους ειδικευόμενους, 357 άτομα.

Σήμερα, εσείς μας λέτε ότι με πάνω από δυο χρόνια πανδημίας και χωρίς όρια δαπανών, έχετε αυξήσει το προσωπικό κατά 200 άτομα μέσα στα οποία υπολογίζετε τις ανανεώσεις θητείας του υπάρχοντος προσωπικού και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Την ίδια στιγμή, η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί χάρη στην εξάμηνη παράταση υπηρεσίας που δόθηκε στους προς συνταξιοδότηση, το ΤΕΠ αδειάζει και η κλινική covid σας έστειλε χθες εξώδικο προκειμένου να ανοίξετε επιτέλους ξανά την πνευμονολογική κλινική. Χρειάζεται πια άλλος σχεδιασμός.

Βρήκατε προγραμματισμένες και έτοιμες 10.000 θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού και το 1ο πράγμα που κάνατε ήταν να ακυρώσετε τις 1000 θέσεις μόνιμων γιατρών που είχαμε προλάβει να προκηρύξουμε το 2019, με αποτέλεσμα το Μάρτη του 2020 και με την εμφάνιση της πανδημίας να τρέχετε να τις επαναπροκηρύξετε. Από τις υπόλοιπες θέσεις έχετε προκηρύξει μόνο 500 θέσεις για τα ΤΕΠ και αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει από τους 79.350 μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ που παραδώσαμε τον Ιούνιο του 2019, σήμερα να υπηρετούν, σύμφωνα με την απογραφή του Μαΐου του 2022, μόνο 73.955, δηλαδή 5.395 λιγότεροι. Το επιπλέον επικουρικό προσωπικό που έχετε προσλάβει, δυστυχώς δεν αλλάζει την κατάσταση, γιατί την ίδια στιγμή έχετε βγάλει εκτός συστήματος 6.000 ανθρώπους με αναστολή. Γυρίστε τους πίσω γιατί πεθαίνει κόσμος.

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης τόνισε: Δώστε άμεσες λύσεις και πείτε στον κ. Μπέα να κόψει τα εντέλλεσθε. Αν συνεχίσει να διοικεί με τον ίδιο τρόπο σε λίγο καιρό δεν θα μείνει άνθρωπος στο ΓΝ Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στον Μυλοπόταμο: Εμπρησμός η φωτιά στο σπίτι του καθ'ομολογίαν δολοφόνου

Ανώγεια: Παρουσία Γιατρομανωλάκη η εκδήλωση για τη Βοσκική

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis