Κρήτη

Παραδόθηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Μακρύ Γιαλό

vrefonhp-iakos-makry-gialos_7.jpg

Μια σειρά σημαντικών εργασιών επισκευής, συντήρησης και αναβάθμισης που δίνουν σήμερα νέα όψη στο κτίριο που στεγάζει μεταξύ άλλων τον βρεφονηπιακό σταθμό Μακρύ Γιαλού ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας την τρέχουσα περίοδο, βελτιώνοντας ουσιαστικά ένα σημαντικό και ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.
 
Με στόχο τη συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα τον Βρεφονηπιακό σταθμό, το ΚΔΑΠ Μακρύ Γιαλού, το παράρτημα της Μουσικής Σχολής, αλλά και δραστηριότητες του συλλόγου Γυναικών, υλοποιήθηκε από τον δήμο Ιεράπετρας  μια σειρά σημαντικών επισκευαστικών εργασιών που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του πολυχώρου, βελτιώνοντας παράλληλα και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. 

Στη σημασία που έχει ένα τέτοιο έργο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Κύριλλο τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2018 παρουσία του ίδιου αλλά και συνεργατών της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα της αντιδημάρχου και προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κας. Μαρίας Ρουμελιωτάκη, των αντιδημάρχων κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη και κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, του προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Μάνου Γεωργαλάκη, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου, Σταυροχωρίου και Αγίου Ιωάννη, κ. Σταύρου Στεφανάκη, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη και κας. Μαρίας Σακκαδάκη αντίστοιχα, ιερέων της περιοχής, εκπροσώπων φορέων, εργαζομένων του βρεφονηπιακού, γονέων και μαθητών     

Όπως τόνισε «Θέλοντας να ενισχύσουμε αποκεντρωμένες δομές του Δήμου Ιεράπετρας που μάλιστα επιτελούν καθημερινά ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο προχωρήσαμε στην υλοποίηση εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και ενίσχυσης  του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού που σήμερα στεγάζει αρκετές εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Ιεράπετρας» 

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, όπως ανέφερε, ανέρχονται στο ύψος των 24.800 ευρώ και αφορούν σε συντηρήσεις, επισκευές  και διαμορφώσεις των αύλειων χώρων, μονώσεις, οικοδομικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς κα. με στόχο τόσο την προστασία του κτιρίου όσο και την υποστήριξη των σημαντικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε ένα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή πολυχώρο. 

Για μια ουσιαστική προσπάθεια υποστήριξης αποκεντρωμένων δομών έκανε λόγο ο κ. Καλαντζάκης, ευχαριστώντας παράλληλα τους εργαζομένους στις δομές αλλά και όσους συντέλεσαν για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου.   

Όπως ανέφερε «αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η  αποκεντρωμένη λειτουργία δομών σε περιφερειακές περιοχές του δήμου Ιεράπετρας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε εποικοδομητικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες του δήμου Ιεράπετρας.  Ανάλογοι στόχοι υπάρχουν και για την υποστήριξη της λειτουργίας δομών και σε άλλες περιφερειακές περιοχές και Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας και την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους»

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες