Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Θα κατασκευαστούν 3.000 φοιτητικές κατοικίες

πανεπιστήμιο Κρήτης

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνουν μία σημαντική, θετική εξέλιξη στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ. Προβλέπει, με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών καθώς και την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα προβλέπει την υλοποίηση συγκροτήματος 2.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και 1.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου. 

Με τη λήξη της προθεσμίας σήμερα διαπιστώθηκε πως επτά (7) εταιρείες υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά την θετική αυτή εξέλιξη, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών και θα προετοιμάσει τη δεύτερη, δεσμευτική φάση του διαγωνισμού. Ειδικότερα, στη δεύτερη φάση θα προβεί σε «ανταγωνιστικό διάλογο» με τους οικονομικούς φορείς που θα προκριθούν, από όπου θα προκύψει η τελική μορφή της διακήρυξης πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. 

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 χρόνια (3 χρόνια έργα κατασκευής και 27 χρόνια λειτουργία). Στην περίοδο αυτή ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και την ασφάλιση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απευθύνει ευχαριστίες στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους σύμβουλους του έργου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Οι εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου,είναι οι ακόλουθες:

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ

ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Διακριτικός τίτλος ΑΒΑΞ Α.Ε.

ARCHIRODON GROUP NV

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε

ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θέμα ekriti: Ασφαλιστικές εταιρείες και κορωνοϊός - Τι συμβαίνει με τα τεστ και τα νοσήλια

κορωνοϊός

Με τα επίπεδα ανησυχίας στα ύψη λόγω κορωνοϊού μια εύλογη ερώτηση είναι εάν οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν τα νοσήλια, μετά και και την ανακήρυξη της νόσου Covid -19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Όπως εξηγούν ασφαλιστές στο ekriti.gr, ο χαρακτηρισμός της «πανδημίας» δεν αλλάζει τις ασφαλιστικές καλύψεις: οι ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να καλύπτουν τις παροχές υγείας ανάλογα – βέβαια - με το ατομικό συμβόλαιο υγείας του κάθε ασφαλισμένου. 

Αυτό μεταφράζεται ως εξής αναφορικά με το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό : Η ασφαλιστική εταιρεία θα το καλύψει εφόσον ο ασφαλισμένος έχει το σχετικό παραπεμπτικό υπογεγραμμένο από ιατρό και εφόσον το πρόγραμμα υγείας του συμβολαίου του καλύπτει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Σε ότι αφορά τα νοσήλια εδώ…αναλαμβάνει το κράτος, ο ΕΟΔΥ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ασφαλισμένος οδηγείται για νοσηλεία σε κάποιο από τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τη νόσοCovid-19 και η εταιρεία απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δαπάνη.

«Τα τηλέφωνά μας είναι ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο, για οποιαδήποτε απορία των πελατών μας» σημειώνει στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαμεσολαβητών Ηρακλείου Κώστας Φραγκιαδάκης.