Κρήτη

Ο Σ. Βαρδάκης για την απόρριψη της Ρηματικής Διακοίνωσης από την Γερμανική Κυβέρνηση

βαρδακης.jpg

Μετά την επίσημη γραπτή άρνηση της Γερμανίας στην Ρηματική Διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης στις 18 Οκτωβρίου με την οποία αποδεικνύεται ότι η Γερμανία εμμένει στην πάγια και αδιάλλακτη στάση της απέναντι στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών, ζητά να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής πλευράς.
Στην ερώτηση του κ. Βαρδάκη, την οποία συνυπογράφει η αναπληρώτρια  Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αναγνωστοπούλου, αναφέρει ότι επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στις 17/4/19, έλαβε χώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η ιστορικής σημασίας συνεδρίαση για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. Εκεί παρουσιάστηκε η έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ακολούθησε ρηματική διακοίνωση με την οποία η  ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό. 
Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι η πάγια θέση της χώρας μας είναι ότι οι διεκδικήσεις  που περιγράφηκαν στη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες. Επίσης,  μια επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και μια γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Βουλής (Bundestag) επανέφεραν το ζήτημα των ενδεχόμενων γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα για την περίοδο της κατοχής.
Η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το χρέος της, όπως επιτάσσει η ιστορία του τόπου και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και επέδωσε για πρώτη φορά μετά το 1995 Ρηματική Διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των προγόνων μας και τη διατήρηση της μνήμης του αγώνα και της θυσίας όσων εκτελέστηκαν, σφαγιάστηκαν, αλλά και όσων βίωσαν τον άφατο πόνο, την πείνα, την ορφάνια.
Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά την επίσημη και γραπτή απόρριψη της Ρηματικής Διακοίνωσης, για την οποία μάλιστα δεν έχουμε δει καμιά αντίδραση από την σημερινή Κυβέρνηση. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στα κρατητήρια η παρέα μετά το γλέντι στο σπίτι!

περιπολικό

Ξινό βγήκε το γλέντι σε μια παρέα ανδρών που όπως φαίνεται, πάνω στο κέφι, άρχισαν να ρίχνουν άσκοπους πυροβολισμούς.

Το γλέντι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου κατά τη διάρκεια του οποίου έπεσαν... άσκοποι πυροβολισμοί.

Το πρωί της επόμενης ημέρας στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου, του ΑΤ Μαλεβιζίου αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι αστυνομικοί τόσο στο χώρο όπου είχε στηθεί το γλέντι όσο και στα σπίτια των εμπλεκόμενων, βρέθηκαν

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πιστόλι με το γεμιστήρα του, περίστροφο, 2 κυνηγετικά όπλα, 33 φυσίγγια, 10 κάλυκες και 2 μαχαίρια.

Συνολικά οι Αρχές συνέλαβαν έξι άτομα. Πρόκειται για έξι άνδρες ηλικίας 19 έως 59 ετών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Μαλεβιζίου.