Κρήτη

Μια ακόμα νέα παιδική χαρά θα κατασκευαστεί στο Τσαλικάκι

παιδική χαρά

Με εκπροσώπους από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της Αγίας Μαρίνας, καθώς και του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Άρης Σαλούστρος, καθώς και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, συζητήθηκε το θέμα κατασκευής μιας ακόμα παιδικής χαράς, της 3ης στην περιοχή (υπενθυμίζεται ότι έχει δημιουργηθεί ήδη μια στην οδό Στεφανογιάννη, ενώ ετοιμάζεται η 2η το αμέσως επόμενο διάστημα στην οδό Γ. Γεννηματά). Έπειτα από τη σχετική συζήτηση, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί ένα δημοτικό ακίνητο στην ανατολική είσοδο του οικισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί και η 3η παιδική χαρά, σύμφωνα και με το προβλεπόμενο σχέδιο πόλεως. Αξίζει να τονιστεί ότι η χρηματοδότηση και σε αυτό το έργο θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ θα περιλαμβάνει και όλο τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, φωτισμό, καλαθάκια, κλπ) έτσι ώστε να αποτελεί έναν άνετο και λειτουργικό χώρο παιχνιδιού και αναψυχής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Η συνεργασία της Δημοτικής μας Αρχής με τους εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας κάθε περιοχής, ήταν, είναι και θα παραμείνει οδηγός μας σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλουμε. Ανέκαθεν πίστευα ότι μέσα από αυτές τις συνεργασίες μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το κάθε αποτέλεσμα. Και η μέχρι σήμερα πορεία μας στο Μαλεβίζι, το έχει αποδείξει αυτό. Με αυτά κατά νου, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των φορέων της Αγίας Μαρίνας και θα δημιουργήσουμε μια ακόμα παιδική χαρά στην περιοχή.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ένα δημόσιο «μπράβο» στα μέλη όλων αυτών των τοπικών συλλόγων, που δίνουν τα πάντα για την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας στο τόπο μας, νοιάζονται πραγματικά και προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία μας».

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο - κορωνοϊός: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

μάσκα

Παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» αυξημένου κινδύνου λόγω των κρουσμάτων πανδημίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζονται  τα ισχύοντα μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης για τα Λύκεια
  • Πραγματοποίηση θρησκευτικών λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης. με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop). Επιτρεπόμενος  αριθμός ατόμων :  1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Με την ευκαιρία , ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Ρεθύμνης, "συστήνουν στους συμπολίτες να τηρήσουν με προσήλωση και αυστηρότητα τα υγειονομικά μέτρα  και να επιδείξουν σύνεση, σεβασμό στο πολύτιμο αγαθό της υγείας, αλληλεγγύη και  αλληλοϋποστήριξη.

Ο αυξητικός αριθμός των νοσούντων, επιβεβαιώνει την πλημμελή τήρηση των μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής όλων μας. Αν δεν συνεργαστούμε, αν δεν υπάρχει σύμπνοια στον κοινό, άνισο αγώνα μας με τη νόσο, θα θρηνήσουμε αγαπημένους μας ανθρώπους.

Είναι λυπηρό – αν όχι επικίνδυνα ανεύθυνο και εγωϊστικό-  να υποτιμάμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και να διακινδυνεύουμε τη δική μας αλλά και τη δημόσια υγεία  για λόγους προσωπικής  ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.790 νέα κρούσματα - 29 θάνατοι - 371 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα με τους 13 Περιφερειάρχες

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερά αυξημένος ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία