Κρήτη

Με επιτυχία το Erasmus+ στο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων

sholeio.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με θέμα " New Skills, New Schools - Common Standards and Skills in Education" . Η τελευταία διακρατική συνάντηση εταιρικών σχολείων από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 15ης και 17ης Μαΐου.Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις προγραμματισμένες εργασίες του σχεδίου δράσης, δόθηκε η ευκαιρία στους 16 φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές πρακτικές εντός και εκτός της τάξης και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Ολοήμερου προγράμματος. 

Καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, έντονο ήταν το στοιχείο της κρητικής φιλοξενίας και παράδοσης. Η υποδοχή των εταίρων εκπαιδευτικών έγινε το πρώτο βράδυ στην γραφική πλατεία του Αγίου Γεωργίου όπου μαθητές και μαθήτριες της Ε' και ΣΤ΄ τάξης, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, χόρεψαν σε γλέντι που διοργανώθηκε προς τιμήν τους. Οι εκδηλώσεις υποδοχής ολοκληρώθηκαν στο σχολείο, όπου σε μια σύντομη και συγκινητική τελετή, με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, τοπικών συλλόγων και γονέων,  μαθητές και μαθήτριες έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν στους ρυθμούς της παραδοσιακής κρητικής αλλά και σύγχρονης ελληνικής μουσικής. 

Μέσα από τις πολλές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε χώρους πολιτιστικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι Κνωσού και Μαλίων, αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, ενετικά τείχη και φρούριο "Κούλε", Δικταίο Άντρο, οροπέδια Καθαρού και Λασιθίου, Ι.Μ. Σεληναρίου, Αγ. Νικόλαος, οικισμός Κρασίου, εργαστήρι ζωγραφικής Ρουσσέτου Παναγιωτάκη) δόθηκε η δυνατότητα στους Ευρωπαίους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με το Μινωικό πολιτισμό, την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, τις χαρακτηριστικές γεύσεις και τα αρώματα της Κρήτης.

Νιώθουμε την ανάγκη ως σχολείο αλλα και μεταφέροντας τα συναισθήματα των εταίρων μας, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέδραμαν στην οργάνωση και την επιτυχή υλοποίηση της επίσκεψης καθώς και όσους συνέβαλαν στην ικανοποίηση των υλικών αναγκών της.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 122 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.421 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 122 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 56 στο Ηράκλειο, 42 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 12 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Ιατροδικαστής για το θάνατο της 44χρονης στη Χαλάστρα: «Δεν υπήρξε θρόμβωση ή οξύ αίτιο»

ΣτΕ: Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν να σταματήσουν τα self test σε καθηγητές και μαθητές