Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός του 2021 της Περιφέρειας Κρήτης

Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση για τον "νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2021 της περιφέρειας Κρήτης" εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Σε μια συνεδρίαση υποβαθμισμένη -με τηλεδιάσκεψη- ψηφίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της 16 Νοέμβρη, από την παράταξη της πλειοψηφίας (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) και την παράταξη της ΝΔ, ο προϋπολογισμός για το 2021. 

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν και ανέδειξαν ότι η ψήφισή του  δεν μπορεί να ειδωθεί έξω από το πλαίσιο των εξελίξεων της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, των φυσικών καταστροφών, που οι σημερινές κρατικές εξουσίες δεν μπορούν και δε θέλουν να αντιμετωπίσουν για την κάλυψη λαϊκών προβλημάτων και αναγκών.

Και αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι, συντάχθηκε από τη διοίκηση της περιφέρειας με απόλυτη προσαρμογή στις οδηγίες του κυβερνητικού  Παρατηρητήριου, που έδωσε την έγκρισή του. Προσπαθεί να συμπληρώνει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης, σημερινής και προηγούμενων.

Όρος-προϋπόθεση  για να επιβληθεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι η περαιτέρω ποινικοποίηση και η ένταση της καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με πρόσφατη πράξη -και απ’ ότι φαίνεται όχι τελευταία- την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη.  Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, που οδηγεί σε άλλες εποχές. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημέρωσαν για το κείμενο που υπογράφουν συνδικαλιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πολιτισμού, βουλευτές, οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση, και κάλεσαν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου να υπογράψουν.

Στη συζήτηση για τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Κρήτη, η περιφερειακή αρχή, που μόλις πριν λίγες μέρες διαβεβαίωνε για την επάρκεια των υποδομών, παραδέχτηκε τις σοβαρές ελλείψεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τις βαριές ευθύνες της περιφέρειας για την έλλειψη έργων και σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων. Μαζί με αυτά, τις κακοτεχνίες έργων πχ Φράγμα Αποσελέμη, τη μη αποκατάσταση των ζημιών από τις προηγούμενες καταστροφές, την ανεξέλεγκτη παρέμβαση για την εξυπηρέτηση καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων στις εκβολές ποταμών κτλ, που ευθύνονται για την καταστροφή. Ενώ όλα τα επίπεδα διοίκησης γνώριζαν για τις ελλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση, τους πλημμυρικούς κινδύνους, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά διαβεβαίωναν με ψευτοέργα, πως η αντιπλημμυρική προστασία είναι επαρκής.

Για όλα αυτά, για την προστασία της ζωής τους, των περιουσιών τους, των δικαιωμάτων τους, χρειάζεται οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες να οργανώσουν τον αγώνα τους για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Σχολεία: Το ωράριο της τηλεκπαίδευσης και οι εγγραφές της Α' τάξης

Σχολεία

Διευκρινήσεις αναφορικά με το ωράριο τηλεκπαίδευσης μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, δίνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Προς το παρόν, για την εγγραφή μαθητών στην Α' τάξη, η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντάσσεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από σήμερα Πέμπτη 04/03/2021 έως και την Παρασκευή 12/03/2021.

Ως εκ τούτου όλες οι σχολικές μονάδες της ΔΙΠΕ Ηρακλείου θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Αναλυτικότερα, για τα  Νηπιαγωγεία το ωράριο τηλεκπαίδευσης είναι 14.10  έως 16.20. Για τα Δημοτικά Σχολεία το ωράριο τηλεκπαίδευσης είναι 14.10 έως 17.20. Για το διάστημα αυτό, τόσο τα Νηπιαγωγεία όσο και τα Δημοτικά θα λειτουργούν με το ήδη καταρτισμένο πρόγραμμα.

Ως προς τις εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2021-2022:

Προς το παρόν, για την εγγραφή μαθητών στην Α' τάξη, η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail. Για διευκρινήσεις συστήνεται η επικοινωνία με την αντίστοιχη σχολική μονάδα.

Οι εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Σε κάθε περίπτωση, περαιτέρω διευκρινήσεις θα δοθούν με την κοινοποίηση της αντίστοιχης ΚΥΑ το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:Καιρός στην Κρήτη: Αίθριος ο καιρός σήμερα Τσικνονπέμπτη

Έμποροι Κρήτης: Ζητούν άμεση λύση στο θέμα της αποπληρωμής των επιταγών

Περιφέρεια Κρήτης - κορωνοϊός: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα μοιραστούν τα 60 εκατ. ευρώ