Κρήτη

Κρήτη: Υπεγράφη η σύμβαση για τον έλεγχο στα δημόσια και ιδιωτικά έργα

20180214_125122ed.jpg

Υπεγράφη σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση “Τεχνική συνεργασία-Υποστήριξη σε εργαστηριακούς ελέγχους ποιότητας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα στο Νομό Χανίων” μεταξύ της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κας Μαρίας Κοζυράκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κου Σταύρου Αρναουτάκη.

Αντικείμενο της Σύμβασης αποτελεί η συνεργασία και η παροχή υπηρεσιών από την Περιφέρεια Κρήτης / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Φορέας υλοποίησης) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης / Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου (Κύριος του έργου), σε επίπεδο εκτέλεσης των εργαστηριακών ελέγχων ποιότητας του σκυροδέματος καθώς και της συμπύκνωσης της έδρασης επιχωμάτων, των επιχωμάτων και της οδοστρωσίας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα στο Νομό Χανίων. Η Προγραμματική Σύμβαση δεν έχει οικονομικό αντάλλαγμα και η διάρκεια της ορίστηκε για τρία χρόνια.

Με την υπογραφή της Σύμβασης παρέχεται η δυνατότητα στο Τμήμα Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων να παρέχει υπηρεσίες (εκτέλεση δοκιμών) σε ιδιώτες, ΟΤΑ, επιχειρήσεις των Δήμων, σε έργα της Π.Ε. ή της Περιφέρειας στα γεωγραφικά όρια του Νομού Χανίων. 

20180214_1252040.jpg

20180214_1252040.jpg, by gpapadakis

Η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί επισφράγισμα της ικανής συνεννόησης και της αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ της περιφερειακής κρατικής διοίκησης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με σκοπό την καλύτερη δυνατή λειτουργία του δημόσιου τομέα για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας και αξιοπιστίας και, τη διασφάλιση των συνθηκών για κοινωνική και οικονομική πρόοδο στην Κρήτη.

Την υπογραφή της Σύμβασης ακολούθησε συζήτηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων, κυρίως στους τομείς των υποδομών και του περιβάλλοντος. Εκτός της Συντονίστριας κας Κοζυράκη και του Περιφερειάρχη κου Αρναουτάκη, στη συνάντηση συμμετείχαν η κα Αγγελική Μαρτίνου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Α.Δ.Κ., η κα  Ελένη Δοξάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, η κα Χρύσα Χριστινάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Εργαστηρίων της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων και η κα Δέσποινα Κουτρουμπάκη, στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μαλεβύζι: Κάνναβη "έβγαλε" ο έλεγχος στο αυτοκίνητο

περιπολικο

Συνελήφθη, χθες (31.07.2021) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθές (31.07.2021) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νάξος: Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη σε έργα Πολιτισμού

Δήμος Φαιστού: Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης