Κρήτη

Κρήτη: Ταλαιπωρία ασθενών από την έλλειψη φαρμάκων - Ποια σκευάσματα λείπουν

Φαρμακείο

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του φαρμάκου περιέγραψε το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου κ. Γιάννης Τσικανδυλάκης αναφέροντας τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων σε όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Ο κ. Τσικανδυλάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη τόνισε ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από την έλλειψη πολλών πρωτότυπων σκευασμάτων και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και γενόσημων με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν τους ασφαλισμένους.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι μεγάλες ελλείψεις από τα ράφια των φαρμακείων παρατηρούνται σε παιδικά εμβόλιααντιϊκά φάρμακα, αντιβιώσεις, αντκαρκινικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά και άλλα σκευάσματα.

Πάντως χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το υπουργείο υγείας απαγόρευσε την εξαγωγή φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στην Ελλάδα ενώ αμφισβήτησε την εκτίμηση ότι αυτή περιορίζεται σε 27 φάρμακα ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι αφορά περίπου 400.

Ο κ. Τσικανδυλάκης που μετείχε στη σύσκεψη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια εκτίμησε ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργείο τότε θα ομαλοποιηθεί η αγορά.

Κρήτη

Η Κρήτη θρηνεί ξανά ανθρώπινη ζωή...

Τροχαίο

Έναν ακόμη νεκρό άνθρωπο στην άσφαλτο θρηνεί η Κρήτη.

Ο οδηγός του οχήματος που το απόγευμα ενεπλάκη σε τροχαίο στην Εθνική Οδό πολύ κοντά στον κόμβο του Ταυρωνίτη, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας συγγενείς και φίλους, στον πόνο και τη θλίψη.

To τροχαίο σημειώθηκε όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. 

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός του ενός οχήματος να πεταχτεί από το όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά.

Δυστυχώς όμως, τα τραύματά που υπέστη δεν άφησαν περιθώρια κι έτσι ο άτυχος 65χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η Κρήτη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στην άσφαλτο και το νησί γίνεται ξανά θεατής ενός εφιάλτη δίχως τέλος...

(Φωτογραφία αρχείου)