Κρήτη

Κρήτη: Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες - Κατεδαφίζονται αυθαίρετα

Μπουλντόζα κατεδάφιση

Μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων, θέμα ημερών πια είναι να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στον αιγιαλό, σε όλη την Κρήτη, καθώς έπεσαν οι υπογραφές της σχετικής σύμβασης μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κι εργολάβου.

Η αρχή θα γίνει από περιοχές του δήμου Αγίου Νικολάου ενώ η συνέχεια θα δοθεί στο Ηράκλειο.

Όπως αναμενόταν, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ξεκινούσε η εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε όλο το νησί, σύμφωνα με την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη.

Από την υπογραφή της σύμβασης
Από την υπογραφή της σύμβασης

Συγκεκριμένα, μετά από μήνες δικαστικών προσφυγών από εργολάβους που μετείχαν στο διαγωνισμό για το έργο των κατεδαφίσεων, το καλοκαίρι ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος.
Έτσι, σήμερα υπεγράφη η σύμβαση, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, με τον οριστικό ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις.

Πρόκειται για πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων στον αιγιαλό και τις παραλίες, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό με τις πρώτες κατεδαφίσεις να γίνονται- όταν θα το επιτρέψει ο καιρός - στον αιγιαλό και τις παραλίες του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Θα ακολουθήσουν περιοχές ανατολικά του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καρτερού, όπως είχε προαναγγείλει η ίδια βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων αλλά και στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Η εργολαβία θα είναι μία κι ενιαία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν νομικά κωλύματα.

Ελένη Μπουρμά

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Ξυλοκόπησαν άγρια 14χρονο!

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

Κρήτη: Τον βρήκε ο αδελφός του νεκρό μέσα μία λίμνη αίματος

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο Πάρκο Γεωργιάδη

Το πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο των εργασιών θα κλείσει προσωρινά το νότιο τμήμα του πάρκου (συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς). Η πρόσβαση στο υπόλοιπο ανοιχτό τμήμα του πάρκου θα γίνεται από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Βίγλας και από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Γερωνυμάκη.

Κλειστή θα παραμείνει για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών η είσοδος επί της Χαριλάου Τρικούπη και η πρόσβαση (σκαλοπάτια) από την τάφρο των ενετικών τειχών.

Οι εργασίες πρόκειται να επεκταθούν σημειακά και σε αλλά τμήματα του πάρκου και η συνολική τους διάρκεια εκτιμάται ότι θα είναι μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Κορωνοϊός: 62 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης