Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μεγαλώνει η λίστα συμμετεχόντων στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Image
απεργια
 clock 15:55 | 04/11/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τους φορείς της Κρήτης που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου. Μετά το σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και την ΟΕΒΕΝΗ, στην κινητοποίηση συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και οι εκπαιδευτικοί. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η.
 Η Γενική – Απεργία δεν πρέπει να είναι ακόμα μια απεργία.  Πρέπει  να  είναι  μια  διαφορετική  απεργία,   που  θα  εκπέμψει  δυνατό  πολιτικό στίγμα και θα σηματοδοτήσει τη  θέληση όλων μας,  των εργαζομένων,  των ανέργων, των  απολυμένων,  των  νέων,  να  απαλλαγούμε  από  τις  πολιτικές  λιτότητας  και  τα αντεργατικά – αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο.  
Στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης του ΝΟΕΜΒΡΗ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Στο πόρισμα των « Σοφών » που μετατρέπει το χαρακτήρα  του ασφαλιστικού από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό σε κεφαλοποιητικό σύστημα.
Στη διατήρηση της εργασιακής Ζούγκλας μέσα από τη διατήρηση της διάλυσης των Συλλογικών συμβάσεων.
Στην φοροεπιδρομή και την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
Στο ξεπούλημα δημόσιων και κοινωφελών οργανισμών.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων που ψήφισαν τα μνημόνια
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Να μην  τολμήσει να ψηφίσει το Νόμο για το ασφαλιστικό που θα αλλάζει το αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού.
Καμία μείωση  των Συντάξεων, οι μειώσεις συντάξεων και παροχών δεν μπορούν αποφασιστικά να δώσουν λύση  στις μακροχρόνιες ληστρικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις  μέχρι σήμερα και λήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων  και  ενίσχυσαν την εισφοροδιαφυγή.
Να φέρει εδώ και τώρα Νόμο για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση όλων των μνημονικών Νόμων που διέλυσαν όλες τις εργασιακές σχέσεις.
Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση του κατώτατου μισθού στα 751€.
Απαιτούμε πλήρη προστασία των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια- κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να συγκαλέσουν τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις για να συζητήσουν και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 του ΝΟΕΜΒΡΗ 2015.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:

«Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Ηρακλείου χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και καλεί τους καθηγητές όχι μόνο να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους αλλά και να οργανώσουν τον δικό τους αγώνα μέσα από τα όργανά τους,κάνοντας πέρα τις συμβιβασμένες φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το 3ο μνημόνιο που ψηφίζει η συγκυβέρνηση με τις ευλογίες της Ε.Ε. οδηγεί σε μείωση συντάξεων,σε δραματικές περικοπές των πρόωρων,στη περικοπή των συνδικαλιστικών ελευθεριών,σε μειώσεις μισθών,σε περαιτέρω υποχρηματοδότηση της παιδείας,σε αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών,σε ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία. Η κατάσταση είναι αφόρητη!  Το ερώτημα είναι: Θα αντιδράσουμε ή θα σκύψουμε και άλλο το κεφάλι;
Ταυτόχρονα καταγγέλλει την τρομοκράτηση των μαθητικών κινητοποιήσεων από μερίδα διευθυντών, γονιών, καθηγητών καθώς και την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι καταλήψεις. Οι διευθυντές χρησιμοποιούν μέσα όπως απειλές για αποβολές μαθητών,τηλέφωνα σε γονείς,χαμένα μαθήματα που «θα στους στοιχίσουν»,νομικές διατάξεις κτλ,ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να απαξιώσουν τους αγώνες των μαθητών σαν υποκινούμενες –αποκαλώντας τους πρόβατα και άλλα τέτοια «όμορφα»-ότι δεν έχουν αιτήματα,δεν τα ξέρουν κτλ. Οι μαθητές ξέρουν ότι η παιδεία υποχρηματοδοτείται και θα υποχρηματοδοτηθεί και άλλο με τις δημοσιονομικές πολιτικές. Το βιώνουν καθημερινά με τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς,με τα κτίρια που κινδυνεύουν να πέσουν,με τη θέρμανση και τα χαρτικά που πληρώνουν οι γονείς τους,με τα εισιτήρια λεωφορείων που πληρώνουν κ.α. Ξέρουν ότι εκτός από το ζοφερό παρόν της κατ’ ευφημισμών δημόσιας εκπαίδευσης τους περιμένει το μέλλον της εργασιακής εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Βιώνουν στο σπίτι τους την οικονομική ανέχεια των γονιών τους. Απέναντι σε όλα αυτά αντιδρούν και ζητούν καλύτερες συνθήκες στα σχολεία τους και όχι μόνο!
Άραγε ποιοι είναι που λένε αυτά και προσπαθούν να τραβήξουν και άλλους καθηγητές μαζί τους ταυτόχρονα με τις απειλές και τον αποπροσανατολισμό των μαθητών; Μήπως είναι αυτοί που βάζουν πλάτη για να περάσουν τα νέα μέτρα στα σχολεία,αυτοί που ακολουθούν τη γραμμή που χαράζει το υπουργείο παιδείας και η συγκυβέρνηση;
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας,στήριξη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Έξω από εμάς λογικές του τύπου στάση εργασίας μόνο αν έχει το σχολείο κινητοποίηση (όπως έκανε η παράταξη της Αρ. Παρέμβασης στη Μεσσαρά). Μαζική συμμετοχή και οργάνωση της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη,με αποφάσεις συλλόγων,με συζήτηση των ζητημάτων και της οργάνωσης της πάλης. Καλούμε σε οργάνωση των κινητοποιήσεων στα σχολεία μαζί με τους γονείς,τους μαθητές. Μαζί με το λαό που δοκιμάζεται σκληρά και προσπαθεί να οργανώσει την πάλη του, τους εργαζόμενους,τους αυτοαπασχολούμενους,τη μικρή αγροτιά κ.α. Γιατί ενιαία είναι η επίθεση και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση!

Στάση εργασίας την Πέμπτη 5/11 και συμμετοχή στη κινητοποίηση των μαθητών στη πλ. Ελευθερίας στις 12.00»

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου  θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχουν κηρύξει η  ΓΣΕΒΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

*Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με τον τόπο και την ώρα πραγματοποίησης της κινητοποίησης, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς που συμμετέχουν.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis