Κρήτη

Κρήτη: Με επιτυχία η ημερίδα για το Erasmus

family_foto.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που οργάνωσε η ΠΔΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΙΚΥ την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 9.00 στο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ στο ΤΕΙ Κρήτης με αντικείμενο την παρουσίαση του πλαισίου των αιτήσεων Erasmus + 2019 στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων από όλη την Κρήτη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αλλά και εξ αποστάσεως μέσω δικτύου ζωντανής μετάδοσης την εισήγηση του δ/ντη των Ειδικών Προγραμμάτων του ΙΚΥ κ. Φώτιου Αθανασόπουλου για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των προγραμμάτων Erasmus καθώς και τις παρουσιάσεις των συντονιστών των βασικών δράσεων της εθνικής μονάδας διαχείρισης του Erasmus +, Κων/νου Μαγγιώρου, Ελευθέριου Γαϊτανίδη, Μαρίας Αδαμοπούλου και Αλεξάνδρας Μπάκα. 

Οι ομιλητές έδωσαν πρακτικές πληροφορίες για τεχνικά θέματα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ανέλυσαν τις προτεραιότητες και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και απάντησαν σε ερωτήματα κι απορίες των συμμετεχόντων. Οι εργασίες της ημερίδας ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποίησε η ΠΔΕ Κρήτης μέσω της προωθήτριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων Αρετής Βουράκη σε ομάδες εκπαιδευτικών σε όλη την Κρήτη. 
Με αφορμή την ημερίδα οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους δυο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το έργο της ΠΔΕ στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+, αυτόν της προώθησης των προγραμμάτων και διάχυσης των αποτελεσμάτων τους καθώς και αυτόν της συμμετοχής ως εταίρος στις συμπράξεις των  δράσεων Erasmus + . Έτσι γνώρισαν τα προγράμματα Alice , Sea4all, Godigital, Codeskills4robotics και Canvass+ στα οποία η ΠΔΕ Κρήτης συμμετέχει προσδοκώντας αποτελέσματα και προϊόντα με δυνατότητα αξιοποίησης από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά σε live streaming μέσω του συνδέσμου https://www.teicrete.gr/el/news/15566 ο οποίος είναι ακόμα ενεργός για την προβολή του βίντεο της ημερίδας ενώ οι παρουσιάσεις των εισηγητών είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης.

Η ημερίδα δε θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία εκπροσώπων και στελεχών των ιδρυμάτων που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται : 
- στους εκπροσώπους του ΙΚΥ που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκαν την πρόσκλησή και τίμησαν με την παρουσία τους την ΠΔΕ.
- στη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και στη γραμματεία της ΣΕΥΠ για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου και τη συνεργασία τους στην προετοιμασία της εκδήλωσης 
- στο Τμήμα Πληροφορικής της Κεντρικής Διοίκησης καθώς και στο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών της ΣΤΕΦ για την ζωντανή μετάδοση των εργασιών της ημερίδας. 
- Τέλος η ΠΔΕ Κρήτης ευχαριστεί τους 220 εκπαιδευτικούς οι οποίοι αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν την ημερίδα και οι οποίοι με την ενεργητική συμμετοχή τους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική επιμορφωτική δράση.

Το γραφείο προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης παραμένει στη διάθεση κάθε εκπαιδευτικού για υποστήριξη και βοήθεια στη διαδικασία υποβολής προτάσεων με στόχο την υλοποίηση επιτυχημένων σχεδίων.   

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER