Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 16 ασθενείς στις εντατικές των νοσοκομείων

ασθενείς

Σταθερά σε υψηλό νούμερο παραμένει ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι 98 εκ των οποίων οι 17 στις ΜΕΘ ενώ από αυτούς, οι 16 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (3/3) ο αριθμός των ασεθνών στα νοσοκομεία της Κρήτης, έφτασε τους 100.

Σήμερα Πέμπτη, πρώτο σε αριθμό νοσηλεύομενων ασθενών, είναι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου σήμερα νοσηλεύονται 36 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 7 στη ΜΕΘ και όλοι είναι διασωληνωμένοι.

Ακολουθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι 28 εκ των οποίων οι 4 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς, είναι εκείνο των Χανίων όπου νοσηλεύονται 18 ασθενείς. Από αυτούς, οι 4 είναι στη ΜΕΘ και όλοι είναι διασωληνωμένοι.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται συνολικά 12 ασθενείς εκ των οποίων ένας στη ΜΕΘ χωρίς όμως να έχει διασωληνωθεί.

Στον Αγιο Νικόλαο υπάρχουν τρεις ασθενείς εκ των οποίων ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και στην Ιεράπετρα ένας ασθενής στην κλινική κόβιντ.

Καθαρά από κορωνοϊό παραμένουν τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 σήμερα το πρωί, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχει ενταχθεί στο "βαθύ κόκκινο" του επιδημιολογικού χάρτη με νέα αυστηρά μέτρα προστασίας να έχουν τεθεί σε ισχύ. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - Σχολεία: Το ωράριο της τηλεκπαίδευσης και οι εγγραφές της Α' τάξης

Ηράκλειο: Οδηγούσε... μεθυσμένος και συνελήφθη

Ελλάδα

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

σχολείο

Αρκετά σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε αναστολή μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν.

Φυσικά τα self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές, διέκοψαν την μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθώς οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πάνε.

Ειδικότερα περίπου 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής δεν ξεπερνούσαν τα 79.

Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Στην Κρήτη σε 10 σχολεία ανεστάλη η λειτουργία τμημάτων, λόγω κρουσμάτων, και συγκεκριμένα στα Λύκεια Αγίας Βαρβάρας, Επισκοπής, Ιεράπετρας, Βάμου, Νέας Κυδωνίας, Μοιρών, στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στο 2ο και το 5ο ΕΠΑΛ, και στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη.

Δείτε τα σχολεία στο site του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρουσία Πλακιωτάκη η συζήτηση για την παραχώρηση του λιμανιού - Τι ζητάει ο δήμος

Κρήτη - κορωνοϊός: 91 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)