Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Γιόρτασαν τον Άγιο Δημήτριο και υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας

αμφιλοχιος
 clock 18:36 | 26/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Την θαυματουργή εικόνα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και με τη συνοδεία αντρών και γυναικών με παραδοσιακές κρητικές στολές από τον χορευτικό σύλλογο «ο Καγιαλές» κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Ναού.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου.

Με λόγια αγάπης ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας και Εφημέριος της Ενορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου για τη μεγάλη ευλογία που έφερε στην ενορία Κουνουπιδιανών και στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, τους Κληρικούς και τους Ευσεβείς Χριστιανούς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ομίλησε με λόγο ωφέλιμο και πνευματικό για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας καθώς και για τον θαυματουργό Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, που τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας στις 26 Οκτωβρίου.

Image
μητροπολη κισαμου

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου για την ευγενική πρόσκληση να συμμετάσχει στην Πανήγυρη της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Image
αμφιλοχιος

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και πλήθος Κληρικών, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ εκατοντάδες προσκυνητών προσήλθαν να προσκυνήσουν την Ιερά Εικονα που θα παραμείνει έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Κλειστό την Κυριακή το Φαράγγι της Σαμαριάς

Κρήτη: Σε έξαρση η γαστρεντερίτιδα - Αρκετά καταγεγραμμένα κρούσματα

Κρήτη: Ανήλικοι έκλεψαν από σούπερ μάρκετ – Ταυτοποιήθηκαν τα δύο άτομα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis