Κρήτη

Κρήτη: Ένσταση από τους επιχειρηματίες Γάμου-Βάπτισης για τον αποκλεισμό τους από την επιδότηση

γαμος δεξίωση

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Επιδότησης της Περιφέρειας Κρήτης, με 60 εκατομμύρια ευρώ. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι τουριστικές, γεγονός  που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε άλλους κλάδους, που είδαν μία ευκαιρία για στήριξη εν μέσω πανδημίας, να... εξαφανίζεται

Ο υπό σύσταση Παγκρήτιος Σύλλογος Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη εκφράζουν απογοήτευση και αναφέρουν ότι σκόπιμα ωφελήθηκαν κάποιοι κλάδοι και παραγκωνίστηκαν άλλοι και ζητούν να επανεξεταστούν οι δικαιούχοι, υποβάλλοντας ένσταση.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, η πρόεδρος του υπό σύσταση Συλλόγου, Κάλι Κοκκινάκη, εκφράζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια του κλάδου απέναντι στα κριτήρια επίλογής των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν, την ώρα που οι επιχιερήσεις του Γάμου και της Βάπτισης, πλήττονται, χωρίς ουσιαστικά, καμία στήριξη από το κράτος, αλλά ούτε και την Περιφέρεια.

 

 

Η επιστολή:

"Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη

Αξιότιμε Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης εκφράζει τη βαθύτατη απογοήτευση αναφορικά με τη κατανομή της μη επιστρεπτέας επιδότησης, η οποία κάθε άλλο παρά δικαίως και ορθώς κατανέμεται.

Θεωρούμε πως σκόπιμα ωφελήθηκαν κάποιοι κλάδοι και ομοίως παραγκωνίστηκαν άλλοι. Είχαμε ήδη κάνει γνωστό στο κύριο Παπαδεράκη πως ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χωρίς ουσιαστικά έσοδα από το καλοκαίρι του 2019.

Οι επιχειρηματίες συνάδελφοι μας, από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, σας ζητούμε, πριν επισήμως δώσετε τα στοιχεία και τις βάσεις:

Να επανεξετάσετε τους δικαιούχους αφαιρώντας επιχειρήσεις που ήδη έχουν επωφεληθεί μέσω ΤΕΠΙΧ και επιστρεπτέων προκαταβολών, ώστε να βοηθήσετε τις μικρές επιχειρήσεις.

Να επανεξετάσετε το μέγιστο ποσό βοήθειας, μειώνοντας το, ώστε να βοηθηθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Σας τονίζουμε πως είναι θέμα επιβίωσης. Θα θέλαμε να το λάβετε σοβαρά υπόψιν".

Το ekriti επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη ο οποίος δεν είχε ενημέρωση για την ένσταση και δήλωσε ότι η λίστα των επιχειρήσεων για δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Rapid test έξω από τη Λότζια

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ξενοδόχο και ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ

 

Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Ικανοποίηση για τη λειτουργία τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ

ΕΛΜΕΠΑ

Με αφορμή την υποβολή των μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την λειτουργία των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι (Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο και Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα), από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση :

“Με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορηθήκαμε, ότι το ΕΛΜΕΠΑ, υπέβαλε τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την εξέταση των φακέλων και την σχετική γνωμοδότηση για την ακαδημαϊκή λειτουργία των νέων τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ - πράξη - η οποία αν μη τι άλλο φανερώνει την συνέπεια λόγων και έργων της πρυτανείας και ιδιαίτερα του πρύτανη κ. Νίκου Κατσαράκη.

Εξυπακούεται, ότι θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε στην λειτουργία της σχολής αυτής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις ήδη λειτουργούσες αντίστοιχες σχολές, δεδομένων των διαθέσιμων αθλητικών υποδομών, της καταλληλότητας της περιοχής, έχοντας επίσης ως γνώμονα την αποκατάσταση των οφειλόμενων από την πολιτεία στον Δήμο Αγίου Νικολάου ”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος- βίντεο

Ιταλία: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης