Κρήτη

Κρήτη: Εγκρίθηκαν έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ

έργα περιφερεια

Με τηλεδιάσκεψη έγινε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, όπου ενέκρινε συμβάσεις έργων  διακηρύξεις διαγωνισμών και μελετών ύψους 21.000.000 ευρώ.  Πρόκειται για έργα υποδομής και ανάπτυξης, που αφορούν κυρίως έργα οδικής ασφάλειας-οδικού δικτύου σε περιοχές των Περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, όπως και κτηριακά - εγκαταστάσεις υγείας, παιδείας, υποδομές, αθλητισμού, κ.α

Συγκεκριμένα τα θέματα που εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή είναι:

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, έγκριση διακήρυξης, έγκριση διενέργειας διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και έγκριση σύστασης επιτροπής διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών και εργασίες αποκαταστάσεις στον οδικό άξονα Ηράκλειο Βιάννος και ειδικά στο τμήμα Μάρθα Βιάννος» με προϋπολογισμό έργου 6.630.000,00 €.

Έγκριση δημοπράτησης του έργου, Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης, της Διακήρυξης Δημοπρασίας και Σύσταση Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: "Βελτίωση της ασφάλισης του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης με τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας προϋπολογισμού 3.000.000 €.

Έγκριση προσωρινού αναδόχου για το έργο Κατασκευή γηπέδου 5χ5 του Ναυτικού Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Ομίλου "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” με προϋπολογισμό 75.000,00€.

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, έγκριση διακήρυξης, έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για το έργο καθαρισμός τάφρων άρση καταπτώσεων επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου με προϋπολογισμό 75.000,00 €.

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, έγκριση διακήρυξης, έγκριση διενέργειας διαγωνισμού «Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων Επαρχιακών οδών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με προϋπολογισμό 1.350.000,00 €.

Έγκριση του   διαγωνισμού και ανάθεση στον οριστικό μειοδότη οικονομικό φορέα  της σύμβασης εκτέλεσης του έργου Συντήρηση επαρχιακής οδού από Λούκια έως Βασιλική με προϋπολογισμό 246.000,00 €.

Έγκριση του  Πρακτικού I Διαγωνισμού και ανάθεση στον μειοδότη της σύμβασης εκτέλεσης του έργου:  «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού "Βασιλική – Κρότος" με προϋπολογισμό 2.300.000,00  €.

Έγκριση του  Πρακτικού I Διαγωνισμού και ανάθεση στον μειοδότη της σύμβασης εκτέλεσης του έργου:  «Νέο ισόγειο κτίριο περιφερειακού Ιατρείου Ψαρής Φοράδας με προϋπολογισμό 280.000,00  €.

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, έγκριση διακήρυξης, έγκριση διενέργειας διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και έγκριση σύστασης επιτροπής διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Συντήρηση επαρχιακής οδού 27  στο τμήμα Χανιά Αλικιανός  της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων » με προϋπολογισμό έργου  1.500.000,00 €.

Έγκριση διάθεσης πίστωσης 595.000,00 για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Κισσάμου για την κατασκευή του έργου επείγουσες εργασίες διαμόρφωσης χώρων και προσωρινής εγκατάστασης προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας για την άμεση στέγαση των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Δήμου Κισσάμου. 

Έγκριση του  Πρακτικού I Διαγωνισμού  του έργου:  «Αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμού της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ»  με προϋπολογισμό 1.655.000,00  €.

Κατοχύρωση σύμβασης του έργου Επείγουσες Εργασίες αντιμετώπισης επικινδυνοτήτων λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων στην Επαρχιακή Οδό 5 Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με προϋπολογισμό 750.000,00  €.

Έγκριση του  Πρακτικού I Διαγωνισμού  του έργου:  «Βελτίωση αγωνιστικού χώρου δημοτικού σταδίου Κισσάμου»   με προϋπολογισμό 300.000,00  €.

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, έγκριση διακήρυξης  για το έργο «τακτοποίηση του τουριστικού περιπτέρου Μαλαύρας» με προϋπολογισμό 48.000,00 €.

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, έγκριση διακήρυξης  για το έργο  «αντικατάσταση υφιστάμενης παλαιάς γεώτρησης» στην θέση «Γωνιά», του Δ.Δ. Μέσα Λακωνίων, Δήμου Αγίου Νικολάου με προϋπολογισμό 55.000,00 €.

• Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού και ανάθεση της σύμβασης μελέτης με τίτλο: «Μελέτη αποκατάστασης γέφυρας Αγιάς»  με προϋπολογισμό 24.000,00 €.

• Έγκριση Διάθεσης Πίστωσης, Έγκριση πρόσκλησης προς τους Οικονομικούς Φορείς και των όρων αυτής για την επιλογή αναδόχου και έγκριση του γνωμοδοτικού οργάνου του Διαγωνισμού της μελέτης του έργου: Επικαιροποίηση μελέτης «Οδικός άξονας Ρέθυμνο -Αποστόλοι-Μάνδρες, Τμήμα Ρέθυμνο -Φράγμα Ποταμών», με προϋπολογισμού 49.600,00€

Κρήτη

Παράδοση 96 Προστατευτικών Ασπίδων Προσώπου Thorax_TUC από το Πολυτεχνείο Κρήτης

1_paradosi_07-04-2020_polytehneioypoli.jpg

Σήμερα, 7 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε ολιγομελής συνάντηση στην αίθουσα Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Πολυτεχνειούπολη στα Χανιά για την παράδοση της πρώτης παρτίδας Προστατευτικών Ασπίδων Προσώπου Thorax_TUC.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Καθηγητής Νικόλαος Τσουρβελούδης και ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αλέξανδρος Βαζάκας, παρέδωσαν:

65 ασπίδες προσώπου Thorax_TUC στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γεώργιο Μπέα

31 ασπίδες προσώπου Thorax_TUC στον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελένη Ζερβουδάκη (25 για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και οι 6 για το Γηροκομείο Χανίων).

Ο κ. Πρύτανης δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στον Δήμο Χανίων, τις πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου που έχουν παραχθεί σε εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και σε συνεργαζόμενα εργαστήρια. Βρισκόμαστε επίσης σε συνεννοήσεις με τον Δήμο Ρεθύμνης, για να παραδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας στους “γείτονές” μας, 25 ασπίδες Τhorax_TUC για την στήριξη του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Η προσπάθεια είναι συλλογική και σε αυτήν συνέβαλλαν Καθηγητές, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, φοιτητές και εξωτερικοί συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης."

Ο κ. Τσουρβελούδης ανέφερε ότι η παραγωγή έγινε αρχικά με τη συμβολή μικρής ομάδας εθελοντών που ακούραστα δούλεψαν για την προσαρμογή στη σχεδίαση της Προστατευτικής Ασπίδας Προσώπου, την εκτύπωση και συναρμολόγηση των κομματιών, ενώ πλέον τα μέλη της ομάδας αυξάνονται. Στόχος, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, είναι η ομάδα εθελοντών να παράγει τουλάχιστον 15 ασπίδες την ημέρα.

Ο κ. Βαζάκας δήλωσε ότι μετά από αυτό το πρώτο βήμα, το οποίο και θα διευρυνθεί παραγωγικά, διερευνώνται και άλλες περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη και όπου μπορεί το Πολυτεχνείο Κρήτης να συνδράμει, με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του, τους ανθρώπους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορωνοϊου.

Ο κ. Μπέας σε δικές του δηλώσεις μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες όλων των επαγγελματιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προσπάθεια και συμβολή του Πολυτεχνείου Κρήτης στην βελτιστοποίηση των μέτρων ασφάλειας του προσωπικού για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid-19, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στην επιτυχή και αναγκαία συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τα Α.Ε.Ι της χώρας.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης αναφορικά με την προσφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε: «Ευχαριστούμε το Πολυτεχνείο Κρήτης για την αγαστή συνεργασία αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά του, στον Δήμο Χανίων αλλά και στην κοινωνία των Χανίων, εν τω μέσω της παγκόσμιας αυτής κρίσης. Αυτή η πρωτοβουλία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποδεικνύει την άμεση σχέση του Πολυτεχνείου Κρήτης με την κοινωνία.Δεν μπορούμε, λοιπόν, πάρα να είμαστε ευγνώμονες για όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας τους επαγγελματίες υγείας και τις Δομές Πρόνοιας του Δήμου Χανίων.»

Παράλληλα, η κα Ζερβουδάκη συμπλήρωσε πως: «Με αφορμή τη σημαντική προσφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε νωρίτερα σήμερα το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σκέφτομαι πόσο όμορφα συνδέονται οι κρίκοι της κοινωνίας των Χανίων όταν υπάρχει κοινός σκοπός.»