Κρήτη

Κορωνοϊός: Στο Ηράκλειο και πάλι τα περισσότερα πρόστιμα

έλεγχοι αστυνομίας - κορωνοϊός

Σχεδόν τις 4.000 έφτασαν οι έλεγχοι που έγιναν στην Κρήτη το Σάββατο (24/4) για την διασπορά του νέου κορωνοϊού, από τις αστυνομικές Αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι έφτασαν τις 3.998 και βεβαιώθηκαν συνολικά 88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και για άσκοπες μετακινήσεις. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκε πρόστιμο των 300 ευρώ. 

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας (οι 14 στο Ηράκλειο) και 69 για άσκοπες μετακινήσεις (οι 41 στο Ηράκλειο).

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: 99 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη: Θετικοί στον κορωνοϊό ο ιερέας και ο ψάλτης

Κρήτη - Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο: Τους έδεναν γιατί ενοχλούνταν που περπατούσαν!

Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

σχολειο

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί ο Δήμος Ηρακλείου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εξευρεθούν, το συντομότερο, οι πιο κατάλληλοι χώροι για τη στέγαση των μαθητών που έμειναν εκτός σχολικών αιθουσών, λόγω σοβαρών ζημιών από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στέλλα Αρχοντάκη, δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα των μαθητών του Γερωνυμάκειου, μετά το αίτημα προς το Επιμελητήριο Ηρακλείου, για την παραχώρηση αιθουσών του ΚΕΚ – Τεχνικές Σχολές, καθώς υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα ασφάλειας των μαθητών και μεταφοράς που θα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο, όπως είπε.

Επίσης, εκτός σχολείου είναι οι μικροί μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου, του 69ου Δημοτικού Σχολείου όπου οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές και μάλλον, σύμφωνα με την κ. Αρχοντάκη, θα επικρατήσει η σκέψη για έναν νέο χώρο.

Πρόβλημα έχουν και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κάτω Ασιτών όπου μονόδρομος είναι η λύση των λυόμενων αιθουσών ενώ για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού που “έσπασε” σε πέντε άλλα σχολεία, προκειμένου να γίνονται δια ζώσης τα μαθήματα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με την κ. Αρχοντάκη, διαβεβαιώνουν ότι με τις απαραίτητες εργασίες, το Δημοτικό θα ξανανοίξει τις αίθουσες, σε περίπου ενάμιση μήνα.

Δεν θα ισχύσει το ίδιο, όμως, για το Γερωνυμάκειο όπου αν δεν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, οι μαθητές δεν θα ξαναμπούν στις τάξεις τους, σύμφωνα με την ίδια.

Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παλιά κτίσματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Ανωγειανό) καθώς και το Μποδοσάκειο, ακριβώς λόγω της παλαιότητάς τους.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο δεν είναι παλιό.

Σύμφωνα με την κ. Αρχοντάκη, καταβάλλονται προσπάθειες για την αγορά του οικοπέδου στην οδό Φιλελλήνων στην Κηπούπολη για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου , επίσης έχει γίνει προσπάθεια για το τμήμα του Στρατοπέδου Μπετεινάκη όπου θα λειτουργήσουν σχολεία για την κάλυψη των μαθητών της Αλικαρνασσού, ενώ το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” ώστε να “τρέξουν” οι διαδικασίες χρηματοδότησης για μαθητές με ειδικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στην Κρήτη: Σε αναμονή οι σεισμολόγοι για τυχόν μεγάλο μετασεισμό

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε τρεις για την κάνναβη (φωτο)

Κρήτη - τροχαίο: Απεγκλώβισαν έναν άνδρα μετά από τροχαίο

 

 

ESPA BANNER