Κρήτη

Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

διαδήλωση

Σωματεία, φορείς και συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας και συμμετέχουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, τροφίμων και ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, το Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη",  το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και άλλα σωματεία.

Συγκέντρωση θα γίνει επίσης στις 19.00 στα Λιοντάρια από τη νεοσυσταθείσα «Επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση». Η Επιτροπή συστάθηκε από τους: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση(ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ.

Η διαμαρτυρία στα Χανιά θα γίνει στις 19.00 στην Πλατεία Αγοράς και στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στις 20.00.

 

 

 

Κρήτη

Μπακαδήμα: Ανάγκη στήριξης των παραγωγών των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών Ιεράπετρας

μπακαδήμα

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα, αναφορικά με τη στήριξη των παραγωγών των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών της Ιεράπετρας: 

"Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε ανεπανόρθωτα τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών
κηπευτικών στην Ιεράπετρα με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τα
αδιάθετα προϊόντα να αυξάνονται και τα προβλήματά τους να διογκώνονται.

Από την αρχή του πρώτου κύματος του COVID-19 στη χώρα μας φάνηκε πως κι ο κλάδος αυτών των παραγωγών θα χτυπηθεί ανελέητα γι’ αυτό και εξαρχής ζήτησαν τη στήριξη της πολιτείας που φαίνεται να μην τους έχει εως τώρα δοθεί.

Στην παρούσα φάση κι ενώ βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η εμπορική δραστηριότητα των κηπευτικών παραμένει περιορισμένη και παγωμένη η ανάγκη στήριξης των παραγωγών καθίσταται
επιβεβλημένη για την επιβίωσή τους, καθώς αρκετοί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της περσινής καλλιέργειας πόσο μάλλον να ξεκινήσουν νέα.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη τη σοβαρότητα της κατάστασης,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Ποιες πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης των παραγωγών των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών της Ιεράπετρας αλλά και της υπόλοιπης χώρας προτίθεται να λάβει;
2. Ποια βήματα προετοιμασίας και θωράκισης του κλάδου εξετάζονται στην περίπτωση δεύτερου κύματος πανδημίας στη χώρα μας;"