Κρήτη

Καταστροφές στο Δήμο Χερσονήσου: Στις μελέτες "κόλλησε" η αντιπλημμυρική προστασία

γούβες κακοκαιρία

Οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν κατοικημένες περιοχές από τις Γούρνες μέχρι τα Μάλια ανέδειξαν και τις αιτίες που ανεξέλεγκτα οι μεγάλες ποσότητες νερού “έπνιξαν” στην κυριολεξία τα πάντα στο πέρασμά τους.

Δυστυχώς η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών αυτών διαχρονικά ήταν ελλιπής ενώ και μετά την κατασκευή του νέου τμήματος του ΒΟΑΚ από Γούβες έως Χερσόνησο τα νερά δεν κατευθύνονται σε συγκεκριμένα σημεία και να διοχετεύονται στη θάλασσα.

Η διοχέτευση των ομβρίων υδάτων στους φυσικούς αποδέκτες τους δηλ ρέματα και ρυάκια σύμφωνα με τον διευθυντή οδικών έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη έπρεπε να φέρει και εκτόνωση της έντασης των νερών, ωστόσο η ανθρώπινη παρέμβαση σε ορισμένα σημεία σταμάτησε τη ροή του νερού με αποτέλεσμα πλημμύρες και ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της φύσης για να εκτονωθεί αυτή η ροή.

Για να λυθεί το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ.Αγαπάκη θα πρέπει να γίνουν μελέτες για έργα διαχείρισης αυτών των υδάτων με κυριότερο αυτό στο ρέμα των Αγριανών που έπρεπε να προηγηθεί της κατασκευής του δρόμου.

Η μελέτη αυτή δεν έχει λάβει ακόμη περιβαλλοντική άδεια και το οποίο στάθηκε η αιτία για τα μεγαλύτερα προβλήματα την Τρίτη που πέρασε.

Άλλες δύο μελέτες που βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη διοίκηση για έγκριση όπως το ρέμα της Ανάληψης που περνά μέσα από οικιστικές περιοχές ενώ εάν εγκριθούν τα έργα φτάνουν τα 12 εκατ. Ευρώ, ποσό που δεσμεύτηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο ότι θα εγκριθεί η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών αυτών στο Δήμο Χερσονήσου.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία: Σκηνικό καταστροφής στον Δήμο Χερσονήσου

Διαβάστε ακόμη: Γούβες: Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από ψηλά

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER