Κρήτη

Καταγγέλλουν τη Fraport ακόμα και για την ασφάλεια των πτήσεων (ηχητικό)

fraport.jpg

Καταγγελία εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport, η οποία αναλαμβάνει επισήμως τα περιφερειακά αεροδρόμια, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος. Οπως είπε, προτίμησαν οι εργαζόμενοι αντί για απεργίας, που θα περέλυαν τις επικοινωνίες τις ημέρες των γιορτών, να κατατεθεί στον Εισαγγελέα, μία δικογραφία που ζύγιζε 10 κιλά.
Η κυβέρνηση είναι έκθεση για το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων και αναγκάστηκε να βγάλει από το χρονοντούλαπο, βασιλικό διάταγμα για να δεσμευστεί απέναντι στους Γερμανούς ακόμα και στην περίπτωση που χρεοκοπήσουμε, ή φύγουμε από το ευρώ, ή εμπλακούμε σε πόλεμο.
Παράλληλα ο κ. Αλεβιζόπουλος, έθεσε και θέμα ασφάλειας των πτήσεων, καταγγέλλοντας τη Fraport ότι παίρνει τα κλειδιά των αεροδρομίων, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του προσωπικού και χωρίς να έχει κάνει ασκήσεις αντιμετώπισης κρίσεων.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αλεβιζόπουλου στο Ράδιο Κρήτη:
 

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ για την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, by ekriti newsportal

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων